Bordsvinet

What's worth doing, is worth overdoing

Senast provat

NV Corpus #1

Syrligare än de syrligaste bären och de syrligaste godisarna i skålen. Samtidigt tät i frukten med läskande örtighet och mineral. Rent aromatiskt påminner vinet om Bordeauxcab eller kanske snarare Loirecab franc men det finns också något eget, helt olikt allt annat vi har provat. Ingen strävhet att tala om dock och med sin ungdomliga, uppstudsiga friskhet blir vinet klunkbart på studs. Suveränt i källvattenren stil utan att vara stort. (2018-06-19)

Till vinet >>

Fler senast provat >>

Sommarspecial
Vitt < 150 kr

Card image cap
2017 Ruppertsberger Imperial Riesling

Pfalztypisk på vissa sätt med fruktfetma och jordmineral från den rika flodbädden. Bra ös på alla håll men ändå med balans. Fin syra och lätt sötma lyfter fram en ung gulfrukt. Mandariner, apelsiner, vindruvor och lime. Trevligt, lättsamt för omgående konsumtion.

(2018-05-19)

Till vinet >>

Denna dag då

Card image cap
2006 Kracher Cuvée Beerenauslese

Gyllengul färg. Honungssöt doft med inslag av botrytis, aprikosmarmelad och smör. Mycket frisk, medelfyllig, balanserad, söt smak med inslag av botrytis, aprikosmarmelad, hjortron. Ett otroligt koncentrerat och välbalanserat vin som möter upp rabarberpajens bråkiga syrlighet på ett utmärkt vis.

(2008-06-21)

Till vinet >>

Följ oss!