Lördag den 26 juli 2008

Etikettbild

2000 Gewurztraminer Grand Cru Froehn Cave Vinicole Hunawihr

Ljust gyllengul. Koncentrerad, komplex, kalkig, starkt parfymerad doft med inslag av honung, citrus, gul såpa och mandelmassa. Stor, fyllig, komplex smak med rund syra och oljig textur. Mycket frisk fruktighet med inslag av minera, kryddor och citrus. Ett koncentrerat vin i solmogen, fortfarande ungdomlig stil med lång eftersmak.

Vita, torra viner  ·  2008-07-26  ·  149 kr  ·  75 cl

Ursprung: Alsace  ·  Alsace Grand Cru  ·  Cave Vinicole Hunawihr

Druvsammansättning: Gewürztraminer
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

1999 Schlossberg Grand Cru Gewurztraminer

Gyllengul färg. Köttig doft med inslag av sommaräng, apelsin, honung, baconsvålar, litchi och bokna äpplen. Fruktig, utvecklad, fet, kryddig smak med rund syra och inslag av honung, solmogna gula plommon, vita blommor, baconchips, apelsin, mandel och gummi. Vinet är helt färdigt att dricka nu. Viss sötma i eftersmaken och generös smakpalett ger ett stort användningsområde.

Vita, torra viner  ·  2008-07-26  ·  145 kr  ·  75 cl

Ursprung: Alsace  ·  Alsace Grand Cru  ·  Les Vignerons Reunis

Druvsammansättning: Gewürztraminer
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2002 Beckmen Cabernet sauvignon

Vinet är helt ogenomträngligt, kolsvart men man kan ana en blåröd färgskiftning vid kanten. Den komplexa, nära nog kompletta doften är extremt fruktig med utvecklade toner. Vi hittar mintchoklad, svarta vinbär, stall och eukalyptus. Smaken är mycket frisk, fruktig, eldig i extremt extraherad stil med inslag av stall, svarta vinbär plommon, ek, peppar, och lakrits. Vinet är gjort i den fruktdrivna skolan och uppvisar nu en lagom dos utveckling. Helhetsintrycket är mycket mer harmoniskt än senast vi testade vinet. Eftersmaken är mycket lång och avslöjar ett uns sötma. Vi saknar möjligen lite elegans.

Röda viner  ·  2008-07-26  ·  149 kr  ·  75 cl

Ursprung: Kalifornien  ·  Santa Ynes Valley (AVA)  ·  Beckmen Vineyards

Druvsammansättning: Cabernet sauvignon
Mer info om årgången: Made solely from grapes grown on the Purisima Mountain vineyard in Ballard Canyon. Individual vineyard lots were destemed, gently crushed and cold-soaked for 48 hours to extract color and taste-enhancing phenolics. Fermentation took place in open tops for a period of 7-12 days, depending on the lot. The caps were punched down by hand three times daily. After fermentation, the wines were gently pressed and racked to barrel. The wine underwent spontaneous malolactic fermentation in barrel to integrate fruit and oak character. The wine was barrel aged for 21 months in 60% neutral barrels and 40% new French and American oak. The wine was bottled unfined and unfiltered.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2003 Beckmen Estate Syrah

Röd, ogenomtränglig färg. Nyanserad, lite obehagligt bränd doft med inslag av brynt smör, gräs, rå potatis, rotfrukter, lagerblad, läder, kryddpeppar, salvia, barbequechips, baconsvålar, grillkrydda, vitpeppar. Frisk, fyllig, kryddig, eldig, kemisk, nyanserad smak med inslag av lagerblad, kaffe, kakao, eneträ och rå potatis. Vinet känns rejält utvecklat och känns egensinnigt och intressant. Lång, sammansatt eftersmak med viss sötma.

Röda viner  ·  2008-07-26  ·  189 kr  ·  75 cl

Ursprung: Kalifornien  ·  Santa Ynes Valley (AVA)  ·  Beckmen Vineyards

Druvsammansättning: Syrah
Mer info om årgången: 100% estate grapes from Purisima Mountain Vineyard and our estate vineyard in Los Olivos. Made from 35 individual lots consisting of 7 different clones of syrah, with 2-4 rootstock possibilities, depending on soil composition, to achieve multiple layers of flavor. Individual vineyard lots were destemed, gently crushed and cold-soaked for 48 hours to extract color and taste-enhancing phenolics. Fermentation took place in open tops for a period of 7-12 days, depending on the lot. The caps were punched down by hand three times daily. After fermentation, the wines were gently pressed and racked to barrel. The wine underwent spontaneous malolactic fermentation in barrel to integrate fruit and oak character. The wine was barrel aged for 14 months in 40% new French oak and 50% one to three year old barrels, and 10% neutral. French barrel coopers include Francois Freres, Remond, Saury, and Seguin Moureau. The wine was bottled unfined and unfiltered.
(0.0 / 5, 0 röster)