Provningsanteckningar

Etikettbild

2003 Warwick Estate Cabernet Franc

Mycket utvecklad, något rökig doft med inslag av mörka bär, ceder, choklad, kalk och tobak. Mustig, fruktig, sötsyrlig smak med slank kropp och inslag av vanilj, jordgubbssylt, blyertspenna, röda vinbär och sotig grillkorv. Ett trevligt, nyanserat vin med eldig, söt eftersmak. Råmaterialet är bra men den obalanserade alkoholen stör helhetsintrycket.

Röda viner  ·  2009-05-20  ·  189 kr  ·  75 cl

Ursprung: Coastal Region  ·  Simonsberg-Stellenbosch  ·  Warwick Estate

Druvsammansättning: Cabernet franc
Mer info om årgången: The grapes where picked at 25,5° balling and inoculated with a local yeast as soon as they entered the cellar. Fermentation peaked at 28°C and the wine fermented dry on the skins. After pressing, the wine was transferred to second and third fill French oak barrels where it underwent malolactic fermentation. After malolactic fermentation the wine was racked and further aged in barrel for 24 months. Before bottling the wine was lightly fined and filtered.
(0.0 / 5, 0 röster)