Onsdag den 20 maj 2009

Etikettbild

2007 Nederburg Ingenuity White

Blekgul färg. Frisk doft med inslag av sparris, vita vinbär och gröna krusbär. Torr, komplex smak med inslag av gröna marmeladkulor, mineral och rostad ek. Ett elegant, mycket smakrikt vin i närmast fransk stil med lång eftersmak.

Vita, torra viner ·  2009-05-20 ·  169 kr ·  75 cl

Ursprung: Western Cape  ·  Western Cape  ·  Nederburg Wines

Etikettbild

2007 Nederburg Noble Late Harvest

Gul färg. Druvig, fruktig doft med inslag av saffran, apelsin, honung och gröna marmeladkulor. Mycket söt smak med inslag av aprikosmarmelad, ananaspastiller, banan, burkpäron och honung. Så långt ifrån sans och elegans man kan komma men gott och generöst i små doser. Drick nu på frukten.

Söta viner ·  2009-05-20 ·  65 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Western Cape  ·  Western Cape  ·  Nederburg Wines

Druvsammansättning: 90% chenin blanc, 10% weisser riesling
Etikettbild

2005 Nederburg Noble Late Harvest

Bärnstensfärg. Knäckig doft med inslag av svamp, russin, hjortron och aprikos. Kryddig, söt smak med inslag av svamp, russin och aprikos. Vinet har tyvärr oxiderat eller åldrats alltför snabbt under sina fyra år på flaska. Vi finner ändå viss komplexitet i doft och smak och utseendet är vackert rödbrunt.

Söta viner ·  2009-05-20 ·  65 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Western Cape  ·  Western Cape  ·  Nederburg Wines

Druvsammansättning: 90% chenin blanc, 10% weisser riesling
Etikettbild

2003 Warwick Estate Cabernet Franc

Mycket utvecklad, något rökig doft med inslag av mörka bär, ceder, choklad, kalk och tobak. Mustig, fruktig, sötsyrlig smak med slank kropp och inslag av vanilj, jordgubbssylt, blyertspenna, röda vinbär och sotig grillkorv. Ett trevligt, nyanserat vin med eldig, söt eftersmak. Råmaterialet är bra men den obalanserade alkoholen stör helhetsintrycket.

Röda viner ·  2009-05-20 ·  189 kr ·  75 cl

Ursprung: Coastal Region  ·  Simonsberg-Stellenbosch  ·  Warwick Estate

Druvsammansättning: Cabernet franc
Mer info om årgången: The grapes where picked at 25,5° balling and inoculated with a local yeast as soon as they entered the cellar. Fermentation peaked at 28°C and the wine fermented dry on the skins. After pressing, the wine was transferred to second and third fill French oak barrels where it underwent malolactic fermentation. After malolactic fermentation the wine was racked and further aged in barrel for 24 months. Before bottling the wine was lightly fined and filtered.
Etikettbild

2004 Warwick Estate Trilogy

Något rökig doft med inslag av mint, rått kött, kokos, kaffe, svarta vinbär och plommon. Rökig, eldig, utvecklad smak med runda tanniner och inslag av svarta vinbär, mintchoklad och gräs. Ett småelegant, mycket välkomponerat vin. Vi störs dock något av den söta, eldiga alkoholtonen.

Röda viner ·  2009-05-20 ·  179 kr ·  75 cl

Ursprung: Coastal Region  ·  Stellenbosch (District)  ·  Warwick Estate

Druvsammansättning: 56% cabernet sauvignon, 34% cabernet franc, 10% merlot
Etikettbild

2004 Warwick Three Cape Ladies

Utvecklad, något rökig doft med inslag av mint, svarta vinbär, vanilj, rostad ek, kokos, chark och honungsglaserade revbensspjäll. Utvecklad, rökig, eldig, lite kärv, fruktig smak med avrundade tanniner och inslag av gummi, björnbär och vanilj. Ett gott men ospännande vin med fullständig oelegans.

Röda viner ·  2009-05-20 ·  169 kr ·  75 cl

Ursprung: Coastal Region  ·  Simonsberg-Stellenbosch  ·  Warwick Estate

Druvsammansättning: 33% cabernet sauvignon, 33% merlot, 21% Pinotage, Shiraz 13%
Mer info om årgången: Soil: Hutton / Clovelly. Winemaking procedure: 24 months in medium toast French Oak – 30% new barrels.