Provat från producenten Askos

Etikettbild

2015 Askos Verdeca Massera Li Veli

Nyligen provat och då med superlativen haglande. Läge för ett återbesök med mer kritiska näsor och gommar påkopplade alltså. Här finns dock inga skäl att ställa sig skeptisk till originalomdömena, vi faller nämligen ganska hårt för det här vinet. Fruktigheten är bedövande stor och ger tropisk frukt av den fräschare sorten. Stråk av mineral och kryddighet ger elegans och struktur. Munkänslan är fylligt oljig och smakerna biter sig kvar riktigt länge. Ett riktigt seriöst vin som borde tilltala de flesta. Köprekommendationen kvarstår om inte annat för att testa något lite udda.

Vita, torra viner  ·  2016-10-22  ·  159 kr  ·  75 cl

Ursprung: Apulien  ·  Valle d'Itria (IGT)  ·  Askos

Druvsammansättning: Verdeca
Mer info om årgången: Efter skörden fördes druvorna till stora kylrum, så att druvorna är svala vid pressningen. Detta medför att druvans aromer bevaras bättre. Alkoholjäsningen skedde på ståltankar vid en temperatur av maximalt 16°C. Vinet vilade sedan vid en temperatur av högst 10°C för att förhindra malolaktisk jäsning. Druvorna skördades för hand den tredje veckan av september. Skördeuttaget var åtta ton per hektar.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2015 Askos Verdeca Massera Li Veli

Nyligen provat och då med superlativen haglande. Läge för ett återbesök med mer kritiska näsor och gommar påkopplade alltså. Här finns dock inga skäl att ställa sig skeptisk till originalomdömena, vi faller nämligen ganska hårt för det här vinet. Fruktigheten är bedövande stor och ger tropisk frukt av den fräschare sorten. Stråk av mineral och kryddighet ger elegans och struktur. Munkänslan är fylligt oljig och smakerna biter sig kvar riktigt länge. Ett riktigt seriöst vin som borde tilltala de flesta. Köprekommendationen kvarstår om inte annat för att testa något lite udda.

Vita, torra viner  ·  2016-10-22  ·  159 kr  ·  75 cl

Ursprung: Apulien  ·  Valle d'Itria (IGT)  ·  Askos

Druvsammansättning: Verdeca
Mer info om årgången: Efter skörden fördes druvorna till stora kylrum, så att druvorna är svala vid pressningen. Detta medför att druvans aromer bevaras bättre. Alkoholjäsningen skedde på ståltankar vid en temperatur av maximalt 16°C. Vinet vilade sedan vid en temperatur av högst 10°C för att förhindra malolaktisk jäsning. Druvorna skördades för hand den tredje veckan av september. Skördeuttaget var åtta ton per hektar.
(0.0 / 5, 0 röster)