Senast provat från producenten Florio

Etikettbild

NV Florio Marsala Superiore Dolce

Vacker, gnistrande bärnstensfärg. Stor, oxiderad, knäckig doft med inslag av gräddkola och torkade frukter. Halvsöt, något bränd, frisk smak med inslag av vanilj, karamelliserade pekannötter och gräddkola. Eldig, lång eftersmak. Välgjort men lite träigt och klent mellanregister.

Starkviner ·  2008-11-29 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Toscana  ·  Marsala (DOC)  ·  Florio

Druvsammansättning: Grillo, Cataratto
Mer info om årgången: Tillägget Superiore betyder att vinet är halvsött. Övriga typer är Fine (sött), Vergine (torrt) och Speciale (smaksatt). Soil: Red, sandy soils, dry, rich in sand and marked by a low fertility, locally called “sciare”. Altitude: Vineyards grown from sea level to 300 meters msl. Vineyards Typical Marsala bush-trained, density of at least 5,000 plants per hectare. Climate: Insular, with mild winters and very hot and dry summers. Vintage: By hand, advanced maturity, after the 20th of September. Vinification: Pressing of the grapes with a high sugar content to pass the precious substances found in the skins to the must. Fermentation at controlled temperature and liquoring with the addition of Mistella, Mosto Cotto and Wine Distillate to the wine. Agening: At least 30 months in oak casks and vats of various capacities. Maturing: At least 3 months in bottle.
Etikettbild

NV Florio Marsala Superiore Dolce

Bärnstensbrun färg. Stor, söt och något madeiriserad doft med inslag av kanderade äpplen och äpplemos. Fyllig söt smak med bra längd. Dominerande inslag av sultanrussin med en bitterhet av citrusskal och pomerans i avslutet. Ett balanserat starkvin med ordentligt bett av alkohol, känns dock något enkelt.

Starkviner ·  2007-06-12 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Toscana  ·  Marsala (DOC)  ·  Florio

Druvsammansättning: Grillo, Cataratto
Mer info om årgången: Tillägget Superiore betyder att vinet är halvsött. Övriga typer är Fine (sött), Vergine (torrt) och Speciale (smaksatt). Soil: Red, sandy soils, dry, rich in sand and marked by a low fertility, locally called “sciare”. Altitude: Vineyards grown from sea level to 300 meters msl. Vineyards Typical Marsala bush-trained, density of at least 5,000 plants per hectare. Climate: Insular, with mild winters and very hot and dry summers. Vintage: By hand, advanced maturity, after the 20th of September. Vinification: Pressing of the grapes with a high sugar content to pass the precious substances found in the skins to the must. Fermentation at controlled temperature and liquoring with the addition of Mistella, Mosto Cotto and Wine Distillate to the wine. Agening: At least 30 months in oak casks and vats of various capacities. Maturing: At least 3 months in bottle.