Provningsanteckningar

Etikettbild

2014 Barbacarlo Provincia di Pavia Rosso

Provat under knepiga omständigheter ska nämnas men minnet ger oss en bild av ett klart utvecklat vin med bra drag i stallet och de rödvioletta bären. Frisk och lättsamt i egensinnig stil och en utmärkt kompis till finpizzorna. En mycket trevlig upplevelse. Ja rentutav unik.

Röda viner  ·  2023-03-03  ·  500 kr  ·  75 cl

Ursprung: Lombardiet  ·  Provincia di Pavia (IGT)  ·  Azienda Agricola Barbacarlo di Lino Maga

Druvsammansättning: Croatina, Uva Rara, Ughetta (Vespolina) och Barbera
Mer info om årgången: Made in a very hands-off fashion: made with organically farmed fruit, fermented spontaneously in old oak casks, no temperature control, no additions, bottled unfiltered in the spring following the harvest with a small dose of SO2. 13,88% alcohol, 0,5 g/l residual sugar, 6,07 g/l acidity, 0,53 g/l VA, pH 3,46 and 61 mg/l total SO2.
(0.0 / 5, 0 röster)