Senast provat från regionen Lombardiet

Etikettbild

2014 Barbacarlo Provincia di Pavia Rosso

Provat under knepiga omständigheter ska nämnas men minnet ger oss en bild av ett klart utvecklat vin med bra drag i stallet och de rödvioletta bären. Frisk och lättsamt i egensinnig stil och en utmärkt kompis till finpizzorna. En mycket trevlig upplevelse. Ja rentutav unik.

Röda viner ·  2023-03-03 ·  500 kr ·  75 cl

Ursprung: Lombardiet  ·  Provincia di Pavia (IGT)  ·  Azienda Agricola Barbacarlo di Lino Maga

Druvsammansättning: Croatina, Uva Rara, Ughetta (Vespolina) och Barbera
Mer info om årgången: Made in a very hands-off fashion: made with organically farmed fruit, fermented spontaneously in old oak casks, no temperature control, no additions, bottled unfiltered in the spring following the harvest with a small dose of SO2. 13,88% alcohol, 0,5 g/l residual sugar, 6,07 g/l acidity, 0,53 g/l VA, pH 3,46 and 61 mg/l total SO2.
Etikettbild

2017 Sandro Fay Costa Bassa

Lätt, elegant och finstämd med viss strävhet. Vi får i små doser röda bär (hallon, rönnbär), örter, mineral och rökighet. Det är puttenuttigt på gränsen till snålt men onekligen gott och välgjort. Ett glas till långbakade fläsket med rotsaksstomp och senapssås gör inte bort sig.

Röda viner ·  2021-01-09 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Lombardiet  ·  Valtellina Superiore (DOCG)  ·  Sandro Fay

Etikettbild

2012 Rupestre Sassella

Härligt utvecklat med nedslipade tanniner och torkad frukt. Munkänslan ger ett ganska lätt vin med en hel del druvtypicitet. Smaken är dynamisk och intressant nog att analysera och samtidigt läskande och god. Återköp är inte omöjligt. Riktigt bra.

Röda viner ·  2019-07-06 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Lombardiet  ·  Valtellina Superiore (DOCG)  ·  Menegola Walter

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: Jordmån: Kalkrika sand- och lerjordar. Skörd: Druvorna skördades för hand i oktober. Tillverkning/Vinifiering: Druvorna pressas och jäser sedan utan tillsatt jäst. Lagring: Vinet har lagrats två år på stora gamla ekfat om 2 000 liter, så kallade botti. Därefter lagrades vinet två år på flaska hos producenten.