2010 Nectar Dei nittardi
Efter en stor doft fylld av fat och chark möts vi av en nyanserad smak med fin balans mellan frukt, syra och ek. Eftersmaken är lång och intensiv. Vinet är polerat till perfektion vilket gör det otroligt mjukt och drickvänligt men samtidigt lite opersonligt och själlöst. Det sista är såklart en smakfråga men vi ställer oss ändå lite undrande över syftet med vinet; What's the messege?
Röda viner
·
2019-12-31
·
495 kr
·
75 cl
Ursprung:
Toscana
·
Maremma Toscana (DOC)
·
Fattoria Nittardi
Druvsammansättning: Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 20%, Syrah 20%, Petit Verdot 15%, secret varietals 5%
Mer info om årgången: Nectar Dei, IGT Maremma Toscana, the super-premium wine of Fattoria Nittardi, grows at Mongibello delle Mandorlaie, at an altitude of 800 ft. on a perfect location between Scansano and Montiano in the southern Maremma. The wine was christened with the ancient name of Nittardi from 1183, and, following tradition, the first bottles of Nectar Dei are offered to Pope Francesco. Temperature / Time of fermentation: 75°-79°F / 15-18 days. Tanks of primary fermentation: In 50 and 70 hl stainless steel tanks Aging: 22 months in French oak barrels and 9 months in the bottle. Date of bottling: February 2013. Yield/Vines per ha: 792 gals/6.700.
(0.0 / 5, 0 röster)