Provningsanteckningar

Etikettbild

2006 Monchiero Carbone Roero Printi Riserva

Otroligt stramt, med närmast hårda tanniner och vässad syra. Vi får avlägsna nyanser av tjära, rosor, kryddor, tobak, målarfärg och något animaliskt. Tidens tand bidrar med torkade körsbär, russin och en tetorr munkänsla. Ett vin som vi har försökt vänta ut utan att riktigt lyckas men visst anas kvalitet i bakgrunden. Svårt att dricka på egen hand.

Röda viner  ·  2018-06-21  ·  277 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Roero (DOCG)  ·  Monchiero Carbone

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: Grown following traditional local methods, the grapes are picked in the middle of October. The fermentation is always long and slow. It is then drawn off into different fill barrels, where it completes its malolactic fermentation and remains for at least 24 months. After a further year of maturing in the cellars, the wine is bottled in preparation for its release.
(0.0 / 5, 0 röster)