Provat från appellationen Río Negro

Etikettbild

2015 A Lisa Bodega Noemia de Patagonia S.A

Direkt ur karaffen känner vi knappast något utöver massiva toner av smörkola, mjölkchoklad och ekfat. Efter hand ger fattonerna vika något och släpper fram hyfsat osyltiga nyanser av hallon, jordgubbar och körsbär. Mulligt och ganska endimensionellt. Vinet är visserligen drickvänligt och mungott men känns designat och konstgjort. Vi undrar vad som egentligen döljer sig bakom överekningen. Kanske kan lagring ge bättre harmoni och integrering? Vi får knappast anledning att återkomma i den frågan.

Röda viner  ·  2017-03-10  ·  171 kr  ·  75 cl

Ursprung: Patagonien  ·  Río Negro  ·  Bodega Noemia de Patagonia S.A

Druvsammansättning: 90% Malbec, 10% merlot
Mer info om årgången: Skörd: Druvorna plockades för hand. Tillverkning/Vinifiering: Druvorna avstjälkades. Därefter inledande kallmaceration i fyra dagar. Jäsning och skalmaceration på en kombination av cementtankar och ståltankar, i två veckor, med regelbunden nedtryckning och överpumpning av skalmassan. Lagring: 30 procent av vinet lagrades i nio månader på franska ekfat.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2007 Fabre Montmayou Barrel Selection Malbec

Ett enkelt men generöst vin med bra koncentration. Nyanserna drar åt violgodis och sötlakrits med lättare inslag av skoghallon, blåbär och vanilj. Strävheten är ganska modest och kräver ingen vidare avrundning. I munnen är vinet fylligt, inte alltför sötfruktigt och med en hyggligt balanserad alkohol. Ett gott hantverk även om det lämnas en lucka för komplexitet.

Röda viner  ·  2009-08-22  ·  89 kr  ·  75 cl

Ursprung: Patagonien  ·  Río Negro  ·  Fabre Montmayou Winery

Druvsammansättning: Malbec
Mer info om årgången: Skörd: Manuell, mellan den 27 mars och 14 april. Skördeuttaget var 45 hektoliter per hektar. Vinifiering: Druvorna avstjälkades och sorterades. Jäsning och skalmaceration vid en temperatur av 26°C i en månad. Lagring: Knappt två tredjedelar av vinet lagrades på franska ekfat i ett år.
(0.0 / 5, 0 röster)