Lördag den 30 december 2017

Etikettbild

2016 Dolcetto d'Alba Massolino

En oväntat robust dolcetto i glaset. Det är sötmogna blå plommon i förgrunden och söt lakrits i bakgrunden. Avslutet drar mot snus och en rökpuff. Ovanligt fyllig för dolcetto. Den skiljer sig dramatiskt från till exempel Principianos slanka dolcetto av samma årgång som vi provat nyligen. Tvingas vi välja väljer vi nog den lättare stilen av druvan, men Massolinos variant sitter som en smäck till fredagspizzan.

Röda viner  ·  2017-12-30  ·  150 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Dolcetto d'Alba (DOC)  ·  Massolino

Druvsammansättning: Dolcetto
Mer info om årgången: Vinification and ageing: temperature controlled (27-29°C) fermentation and maceration in stainless steel lasting an average period of 7-9 days. This is followed by malolactic fermentation and a short period of maturing in stainless steel; the wine is released for sale after approximately 4 months in the bottle.