Senast provat från producenten Kullabygdens Vingård

Etikettbild

2006 Kullabygdens Vingård L'atitude 55,32N

Kompakt, blålila färg. Bränd, jordig, foxy, fruktbefriad doft med inslag av mysk. Torr, bitter, något animalisk, alltför frisk och eksträv smak med inslag av mysk, slånbär och häggbär. Ett totalt ryggradslöst vin utan någon som helst framtid. Smakar illa och saknar frukt. Ett av de sämsta röda viner vi har provat.

Röda viner ·  2009-04-10 ·  239 kr ·  75 cl

Ursprung: Sverige  ·  Sverige  ·  Kullabygdens Vingård

Druvsammansättning: 75% Rondo, 25% Regent
Mer info om årgången: Jordmån: Lerjord med inslag av flinta, kalk och sand. Manuell skörd i omgångar. Skördeuttag: 24hl/ha. Åtta dagars skalmaceration med daglig nedtryckning av skalhatten. Malolaktisk jäsning på ekfat. Lagring: 50% av vinet har lagrats på nya fat, 75% franska och 25% amerikanska ekfat. Vinet har ej filtrerats. Vinmakare: Lena Jörgensen. Totalsyra: 4,9g/l. Restsocker: 1,3g/l.
Etikettbild

2007 Kullabygdens Vingård Silex

Ljusgul färg. Något anonym doft med inslag av krusbär, smör, lime, citron, fläderblom och kalk. Tutti fruttisöt, kalkmineralisk smak med inslag av rostat bröd, citrus, lakrisal, ek och fläderblommor. Lite obalanserad, men generös och lång eftersmak. Det enda som inte är godkänt med vinet är priset.

Vita, torra viner ·  2009-04-10 ·  239 kr ·  75 cl

Ursprung: Sverige  ·  Sverige  ·  Kullabygdens Vingård

Druvsammansättning: Solaris
Mer info om årgången: Jordmån: Lerjord ovan flinta. Skörd: För hand i omgångar i slutet av september. Skördeuttag: 25 hl/ha. Vinifikation: Hälften av vinet har jäst på nya, medelhårt rostade ekfat från Kaukaus. Resterande del har jäst på ståltank. Därefter genomgick vinet malolaktisk jäsning i respektive behållare. Lagring: Vinet har lagrats på ovanstående behållare med sin jästfällning. Under lagringen har batonnage genomförts kontinuerligt.Vinmakare: Lena Jörgensen. Totalsyra: 8,5 g/l. Restsocker: 1,1 g/l