Senast provat från producenten Malvirà

Etikettbild

2021 Malvira' Langhe Nebbiolo

Stramt och fint i kryddig stil med torkade gula och röda bär. Tanniner och syra bjuder på motstånd men kroppen är ganska lätt och ger utrymme för jordgubbar, nypon, viss blommighet och en del tjära. Vi kommer på oss själva att tycka väldigt mycket om det här vinet. Kanske lite bortglömt på monopolets hyllor.

Röda viner ·  2025-08-08 ·  169 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Langhe (DOC)  ·  Malvirà

Druvsammansättning: 100% nebbiolo
Etikettbild

2005 Roero Riserva Mombeltramo

Tegelröd färg. Doften ger fin nyansrikedom och skänker en lyxig känsla med röda bär, rosor, kryddskåp och tryffel. Smaken bjuder på sträva men sandiga, drickfärdiga tanniner, friska syror och på det hela taget en vital upplevelse med körsbär och viol i framkant. Det här vinet är absolut drickfärdigt med viss komplexitet. I vår bok krävs det ytterligare en växel för att tävla med de stora vinerna men oavsett detta: mycket gott.

Röda viner ·  2016-10-08 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Roero (DOCG)  ·  Malvirà

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: Type of soil: Calcareous clay with sandy parts. Period of Harvest: October. Vinification: Fermentation in stainless steel tanks. Aging: maturing in French oak for 24 months and 12 months in bottle.
Etikettbild

2006 Malvira' Langhe Nebbiolo

Utvecklad, ganska typisk doft med inslag av Coca cola, soltorkad tomat, rosor och körsbär i likör. Småtrevligt så långt. Smaken är lite fattig, dammig och gles. Syran är på tok för låg för att bära fram de fåtal nyanser av körsbär och mandelmassa som försöker visa upp sig. Det finns visserligen tanniner nog för lagring med vinet är så pass okoncentrerat och hafsigt att lagring knappast är aktuellt. Vinet är inte direkt dåligt, snarare ointressant och otydligt. Riktigt bra till nötstek med smörstekta kantareller dock.

Röda viner ·  2010-08-28 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Langhe (DOC)  ·  Malvirà

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: Handskördade druvor som jäser på 30-32 grader, den totala macerationstid ca två veckor, och lagring på franska ekfat (450 l 600l ) i 16-20 mnd. Ca. 24 mnd efter skörden blir viner buteljerat på flaska och ytligare på flaska ett år hos producenten före release.