Lördag den 28 augusti 2010

Etikettbild

2006 Domaine Faury Saint-Joseph

Arketypisk doft, både vad gäller ursprung och druva, med inslag av vitpeppar och lagerblad (check!), rökta charkuterier (check!), plommon och svarta vinbär (check!). Smaken är härligt fyllig och fruktsöt med bara vaga, väl integrerade ektoner. Syran är härligt syrligt balanserad. Vi är inga fan av Syrah men det här är ett riktigt bra och välgjort vin i generös, ganska publik stil. Tanninerna är drickfärdiga men vinner säkert på ytterligare lagring.

Röda viner ·  2010-08-28 ·  175 kr ·  75 cl

Ursprung: Rhône  ·  Saint-Joseph  ·  Domaine Faury

Druvsammansättning: Syrah
Mer info om årgången: Manuell skörd. Vinifiering:80 procent av druvorna avstjälkades. Jäsning och skalmaceration i 15-20 dagar med två dagliga nedtryckningar av skalmassan i musten. Lagring: 12-18 månader på fat av olika storlekar och ålder. Tio procent av faten var nya.
Etikettbild

2006 Malvira' Langhe Nebbiolo

Utvecklad, ganska typisk doft med inslag av Coca cola, soltorkad tomat, rosor och körsbär i likör. Småtrevligt så långt. Smaken är lite fattig, dammig och gles. Syran är på tok för låg för att bära fram de fåtal nyanser av körsbär och mandelmassa som försöker visa upp sig. Det finns visserligen tanniner nog för lagring med vinet är så pass okoncentrerat och hafsigt att lagring knappast är aktuellt. Vinet är inte direkt dåligt, snarare ointressant och otydligt. Riktigt bra till nötstek med smörstekta kantareller dock.

Röda viner ·  2010-08-28 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Langhe (DOC)  ·  Malvirà

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: Handskördade druvor som jäser på 30-32 grader, den totala macerationstid ca två veckor, och lagring på franska ekfat (450 l 600l ) i 16-20 mnd. Ca. 24 mnd efter skörden blir viner buteljerat på flaska och ytligare på flaska ett år hos producenten före release.