Provningsanteckningar

Etikettbild

2011 Ravenswood Dickerson Zinfandel

Vi rotar lite i källaren och hittar en '11 Dickerson Zinfandel från Ravenswood. I doften får vi typiska drag av mandelmassa och blå frukt. I munnen adderas röda bär, mynta och rök. Vinet är utifrån förväntningarna förvånansvärt piggt, stramt och slankt. Hade det inte varit för den höga alkoholen så hade vi gillat skarpt. Nu backar inte frukten upp hela vägen.

Röda viner  ·  2017-11-05  ·  230 kr  ·  75 cl

Ursprung: Kalifornien  ·  Napa Valley (AVA)  ·  Ravenswood

Druvsammansättning: Zinfandel
Mer info om årgången: FERMENTATION: Native yeast fermentation in small open-top fermenters, manual punchdowns, 8 days skin contact. AGING: 19 months in French oak barrels, 25% new. TA: 6.7 g/L. pH: 3.53. ALCOHOL: 14.8%. PRODUCTION: 800 cases.
(0.0 / 5, 0 röster)