Senast provat från appellationen Napa Valley (AVA)

Etikettbild

2011 Ravenswood Dickerson Zinfandel

Vi rotar lite i källaren och hittar en '11 Dickerson Zinfandel från Ravenswood. I doften får vi typiska drag av mandelmassa och blå frukt. I munnen adderas röda bär, mynta och rök. Vinet är utifrån förväntningarna förvånansvärt piggt, stramt och slankt. Hade det inte varit för den höga alkoholen så hade vi gillat skarpt. Nu backar inte frukten upp hela vägen.

Röda viner  ·  2017-11-05  ·  230 kr  ·  75 cl

Ursprung: Kalifornien  ·  Napa Valley (AVA)  ·  Ravenswood

Druvsammansättning: Zinfandel
Mer info om årgången: FERMENTATION: Native yeast fermentation in small open-top fermenters, manual punchdowns, 8 days skin contact. AGING: 19 months in French oak barrels, 25% new. TA: 6.7 g/L. pH: 3.53. ALCOHOL: 14.8%. PRODUCTION: 800 cases.
Etikettbild

2007 Beringer Napa Valley Sauvignon Blanc

Klargul färg. Doftintrycken omvittnar krusbär, passionsfrukt, peppar, lätt rökighet och avlägsen nougat. Det vattnas på tungan. Den medelfylliga texturen och behagligt friska syran följs av typiska sekundäraromer som cigarrök, tobak, peppar och nougat. Frukten återfinns i citrus och passionsfrukt. Ett gôtt vin i alla bemärkelser men utan djup och hjärta. Lite som McDonalds.

Vita, torra viner  ·  2009-12-11  ·  129 kr  ·  75 cl

Ursprung: Kalifornien  ·  Napa Valley (AVA)  ·  Beringer Vineyards

Etikettbild

2005 Beringer Napa Valley Sauvignon Blanc

Klar gul färg. En stor och intensiv doft av saffran och tropiska frukter möter näsan. Man kan ana lite rökighet och kryddighet av ekbehandlingen. En balanserat frisk och fyllig smak med mycket bra längd. Nyanser av kryddighet och tropiska frukter, koncentrerad tropisk nektar, tobak, Carlettibanan och lussebulle. I eftersmaken framträder citrus och grönt äpple. Ett harmoniskt och lättillgängligt vin som fungerar utmärkt till fiskgrytan med saffran, avokado och grädde.

Vita, torra viner  ·  2007-07-28  ·  129 kr  ·  75 cl

Ursprung: Kalifornien  ·  Napa Valley (AVA)  ·  Beringer Vineyards

Druvsammansättning: Huvuddelen av musten jäses i små franska ekfat, resterande kalljäses i rostfria ståltankar, ca 15%. Efter jäsning blandades de två vinerna samman och genomgick en malolaktisk jäsning, som innebär att den hårda äppelsyran omvandlas till den mjukare mjölksyran. Denna jäsning adderar också komplexitet till vinet. Efter detta lagrades vinet en kortare period i ett och tvååriga ekfat. För att ytterligare förhöja komplexiteten blandade vinmakaren Ed Sbraiga slutligen i en liten del Semillon.
Etikettbild

2002 Beringer Stone Cellars Chardonnay

Gul färg. Mellanstor, nyanserad doft av honung, aprikos, ananas och fat. Torr, fyllig, eldig smak med inslag av fat, ananas, smörkola. Mycket smakrikt. Kräver mat.

Vita, torra viner  ·  2005-05-19  ·  79 kr  ·  75 cl

Ursprung: Kalifornien  ·  Napa Valley (AVA)  ·  Beringer Vineyards