Senast provat från appellationen Napa Valley (AVA)

2011 Ravenswood Dickerson Zinfandel
Provningsanteckningar
Vi rotar lite i källaren och hittar en '11 Dickerson Zinfandel från Ravenswood. I doften får vi typiska drag av mandelmassa och blå frukt. I munnen adderas röda bär, mynta och rök. Vinet är utifrån förväntningarna förvånansvärt piggt, stramt och slankt. Hade det inte varit för den höga alkoholen så hade vi gillat skarpt. Nu backar inte frukten upp hela vägen.
Årgångsinfo
FERMENTATION: Native yeast fermentation in small open-top fermenters, manual punchdowns, 8 days skin contact. AGING: 19 months in French oak barrels, 25% new. TA: 6.7 g/L. pH: 3.53. ALCOHOL: 14.8%. PRODUCTION: 800 cases.
Druvsammansättning
Zinfandel
Till flaskan >>Ursprung
Kalifornien · Napa Valley (AVA) · Ravenswood
Flaskinfo
Provad: 5/11 2017 · Pris: 230 kr · Volym: 75 cl

2007 Beringer Napa Valley Sauvignon Blanc
Provningsanteckningar
Klargul färg. Doftintrycken omvittnar krusbär, passionsfrukt, peppar, lätt rökighet och avlägsen nougat. Det vattnas på tungan. Den medelfylliga texturen och behagligt friska syran följs av typiska sekundäraromer som cigarrök, tobak, peppar och nougat. Frukten återfinns i citrus och passionsfrukt. Ett gôtt vin i alla bemärkelser men utan djup och hjärta. Lite som McDonalds.
Till flaskan >>Ursprung
Kalifornien · Napa Valley (AVA) · Beringer Vineyards
Flaskinfo
Provad: 11/12 2009 · Pris: 129 kr · Volym: 75 cl

2005 Beringer Napa Valley Sauvignon Blanc
Provningsanteckningar
Klar gul färg. En stor och intensiv doft av saffran och tropiska frukter möter näsan. Man kan ana lite rökighet och kryddighet av ekbehandlingen. En balanserat frisk och fyllig smak med mycket bra längd. Nyanser av kryddighet och tropiska frukter, koncentrerad tropisk nektar, tobak, Carlettibanan och lussebulle. I eftersmaken framträder citrus och grönt äpple. Ett harmoniskt och lättillgängligt vin som fungerar utmärkt till fiskgrytan med saffran, avokado och grädde.
Druvsammansättning
Huvuddelen av musten jäses i små franska ekfat, resterande kalljäses i rostfria ståltankar, ca 15%. Efter jäsning blandades de två vinerna samman och genomgick en malolaktisk jäsning, som innebär att den hårda äppelsyran omvandlas till den mjukare mjölksyran. Denna jäsning adderar också komplexitet till vinet. Efter detta lagrades vinet en kortare period i ett och tvååriga ekfat. För att ytterligare förhöja komplexiteten blandade vinmakaren Ed Sbraiga slutligen i en liten del Semillon.
Till flaskan >>Ursprung
Kalifornien · Napa Valley (AVA) · Beringer Vineyards
Flaskinfo
Provad: 28/7 2007 · Pris: 129 kr · Volym: 75 cl

2002 Beringer Stone Cellars Chardonnay
Provningsanteckningar
Gul färg. Mellanstor, nyanserad doft av honung, aprikos, ananas och fat. Torr, fyllig, eldig smak med inslag av fat, ananas, smörkola. Mycket smakrikt. Kräver mat.
Till flaskan >>Ursprung
Kalifornien · Napa Valley (AVA) · Beringer Vineyards
Flaskinfo
Provad: 19/5 2005 · Pris: 79 kr · Volym: 75 cl