Senast provat från producenten Matteo Correggia

Etikettbild

2009 Barbera d'Alba Matteo Correggia

God utveckling med små aningar av stall och läder, samtidigt fruktpackad med framförallt syrliga körsbär och björnbär. Tanninerna är i stort sett helt nedslipade vilket gör vinet oemotståndligt drickvänligt. Pigg syra och härlig kryddighet ger det här vinet fin energi. Klockrent sådär lite lätt nedkylt en varm sommarkväll. Oerhört välgjort och personligt och ett hundraprocentigt återköp. Priset är skrattretande lågt.

Röda viner ·  2015-07-12 ·  123 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Barbera d'Alba (DOC)  ·  Matteo Correggia

Druvsammansättning: Barbera
Etikettbild

2010 Roero Matteo Correggia

Supertypisk och supergod Nebbiolo från mindre känd (och mindre dyr) DOCG. Fantastiskt välstrukturerat med stabila, men inte omöjliga, tanniner, frisk syra och bra tryck i frukten. Viss utveckling anas men vinet andas verkligen ungdomlig fräschör. Syrligt körsbär med sin kärna, svart tjära, kanderat socker och stenig mineral. Ett underbart vin, just nu nedsatt till ett löjligt lågt pris, som visserligen håller flera år till i källaren men som knappast blir bättre. Vi köper mer och dricker nu.

Röda viner ·  2015-07-07 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Roero (DOCG)  ·  Matteo Correggia

Etikettbild

2006 Roero Matteo Correggia

Ren, elegant, ungdomlig doft med inslag av skogsbär, kaffe, rostad ek, mörk choklad, pistagenöt, viol och körsbär. Ungdomlig, hyfsat sträv, medelfyllig smak med balanserad syra. Inslag av kaffe, mörk choklad och körsbär. Läskande mineralpepprighet i eftersmaken. Vinet är lite knutet i frukten, både vad gäller doft och smak och bör nog lagras något för att öppna upp sig. I övrigt är vinet mycket välgjort i en ofjäskig, klassiskt stram stil som vi verkligen uppskattar.

Röda viner ·  2009-12-12 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Roero (DOCG)  ·  Matteo Correggia

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: Soil: Sandy, with low percentage of silt and clay. Exposure/ altitude: South and South-West/ 280-330 m. Training system/ pruning: vertical trellis/ Gujot. Crop density: 4,500 stocks per hectare. Per-hectare yield: 50 hl. Harvest: Manual, at the end of September-half October. Vinification: maceration on the skins for 5-7 days; frequent délestages and punching down. Ageing: in used barriques for 12 months and in stainless steel vats for 8 months.