2004 Château Bouscassé
Sluten, svart, rökig doft med inslag av mörk choklad. Mycket frisk, sträv, tillknäppt smak med inslag av tjära, vanilj och mörka bär. Ofjäskigt och taggigt. Kräver mycket lång lagring för att öppna upp sig.
Röda viner ·
2007-09-01 ·
99 kr ·
75 cl
Ursprung:
Sud-Ouest
·
Madiran
·
Alain Brumont
Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.