Senast provat från regionen Sud-Ouest

Etikettbild

2022 La Roq Coteaux d'Oustry

Mulligt fruktig med sandiga tanniner och balanserad syra. Det mörkbäriga är lite småsyltigt men på rätt sida gränsen. Små nyanser av brunkryddigt och buljongsalt i eftersmaken där viol- och svartvinbärsfriskt skiner igenom. Ett snyggt, gott vin med en bra dos personlighet.

Röda viner ·  2024-10-31 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Gaillac  ·  Earl Remi Larroque

Druvsammansättning: 50% Fer servadou, 25% syrah och 25% merlot
Etikettbild

2022 Marcillac Le Cros

Kärv och vresig med tjuriga örter och i samma andetag djupt sötfruktig -kryddig. Torr känsla med stenig bakgrundsklang och läskande små tanniner. En ruskigt god kmbo av stramt och generöst. Förmodligen inget för längre källarlagring men fint på uppstuds.

Röda viner ·  2024-10-12 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Marcillac  ·  Domaine du Cros

Druvsammansättning: 100% Fer Servadou
Mer info om årgången: Skörd: Druvorna skördades för hand. Jordmån: Järnrik lera med inslag av kalksten, lokalt kallad "rougier". Tillverkning: Tre veckors jäsning och skalmaceration på ståltank. Ingen tillsatt jäst användes. Vinet buteljeras sedan året efter skörd.
Etikettbild

2018 Château Bouscassé

Mjukt sträv och fyllig med massiv frukt och kopiösa mänger ekfat. Nyansrikt och friskt i det mörka spektrat med källarframtid för de som gillar stilen.

Röda viner ·  2024-08-01 ·  185 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc.
Mer info om årgången: Jordmån: Huvudsakligen lerjord och kalksten med inslag av marmor. Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning: Jäsning och skalmaceration vid 28 grader i tre till sex veckor. Lagring: Vinet har lagrats tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat.
Etikettbild

2021 La Folle Noire d'Ambat

Rejäl, mörkfruktig och brunkryddig smak med jordiga och örtiga nyanser. Svärta genom lakrits. Ett gott, välgjort och intressant vin med fin ursprungs- och druvkänsla.

Röda viner ·  2024-02-08 ·  139 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Fronton  ·  Le Roc

Druvsammansättning: Négrette
Etikettbild

2019 La Roq Coteaux d'Oustry

Fortfarande ett riktigt trevligt vin i gränslandet mellan det strama, återhållsamma och det generöst fruktiga. Fina noter av blommigt och parfymerat möter kärvare inslag av örter och svärta. Tillsammans men den mörka bärigheten får vi en drickvänlig upplevelse som upplevs medelfylligt sval och frisk.

Röda viner ·  2024-01-25 ·  161 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Gaillac  ·  Earl Remi Larroque

Druvsammansättning: 50% fer servadou, 25% syrah och 25% merlot
Etikettbild

2022 Le Sablou

Ett balanserat och piggt vin i all enkelhet. Blåa frukter och bär dominerar med lite svärta och örtkärvt. Ingen inblandning av ek ger ett ärligt och lättklunkat intryck trots rejäl alkoholhalt.

Röda viner ·  2023-09-16 ·  89 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Bergerac  ·  Grands Chais de Saint Laurent

Druvsammansättning: 59% merlot, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc och 6% malbec
Mer info om årgången: Jordmån: Huvudsakligen lera och kalksten. Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning: De olika druvsorterna vinifierades separat. Jäsningen skedde i rostfria ståltankar där vinet också fick vila en tid innan buteljering.
Etikettbild

2007 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Utvecklad, fyllig och sötfruktig smak med inslag av svarta vinbär, torkad frukt, rostade ekfat, höstlöv, mint och vanilj. Fortfarande tungt och tanninsträvt med både torr svärta och sötaktig frukt. Makalöst komplext men alla tycker inte det är särskilt gott.

Röda viner ·  2023-08-12 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 95% tannat och 5% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjord och kalksten med inslag av marmor. Skörd: Manuell skörd. Tillverkning: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor.
Etikettbild

2019 Plénitude

Fet, maffig, pepprig smak med goda doser puréad tropisk frukt. Fylligt, rikt och koncentrerat med viss utveckling. Mycket gott och kraftfullt. Klart läge för återköp.

Röda viner ·  2023-07-22 ·  138 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Producteurs Plaimont

Etikettbild

2019 Plénitude

Fet, maffig, pepprig smak med goda doser puréad tropisk frukt. Fylligt, rikt och koncentrerat med viss utveckling. Mycket gott och kraftfullt. Klart läge för återköp.

Röda viner ·  2023-07-22 ·  138 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Producteurs Plaimont

Etikettbild

2019 La Part des Biches

Rödbärig smak med lätta ektoner och antydan till något animaliskt. I gommen torrt, stramt men med ganska snälla tanniner. Ett saftigt, gott och enkelt vin.

Röda viner ·  2023-07-20 ·  109 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Jean Luc Baldes-Clos Triguedina

Etikettbild

2022 La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon

Friskt, lätt och gott men enkelspårig i glaset. Gräs, citron, färsk basilika och torkad ingefära.

Vita, torra viner ·  2023-06-15 ·  109 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  VdP des Côtes de Gascogne  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2006 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Storslagen och maffig på alla fronter. Massiv ek och lika massiv frukt har smält samman och maskerar tillsammans med pigga syror den höga alkoholen. Texturen är rustik, fortfarande med strävhet och inte helt utan ungdomlig touch. Lite träigt och teigt röjer åldern. Mörkfruktigt med vanilj och värme i avslutet. En ganska stor vinupplevelse även om stilen kanske inte längre lockar.

Röda viner ·  2023-05-27 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Skörd: Manuell i slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i fyra till åtta veckor. Malolaktisk jäsning på nya ekfat. Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat.
Etikettbild

2004 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Småsträvt, fylligt, fruktpackat med plommon, korinter, russin. Kryddigt med härlig längd och ruskig koncentration. Utvecklat såklart men fortfarande pigg frukt. Klart drickvänligt nu med påtaglig men integrerad ek. Knappast värt väntan trots en ganska stor vinupplevelse.

Röda viner ·  2023-02-11 ·  232 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Etikettbild

2007 Château Montus

Suverän näsa med fatpräglad frukt. I gommen avrundade tanniner, utvecklad frukt, rostade toner, värmande fyllighet samt lite svärta och kärv örtighet. Lyxigt, gott och genom tidens tand ganska elegant och vänligt. Mäktig koncentration och längd.

Röda viner ·  2022-11-06 ·  179 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 75% tannat, 22% cabernet sauvignon och 3% cabernet franc
Mer info om årgången: Vinifiering: Jäsning på ståltankar vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: På sin jästfällning. 12-14 månader på franska ekfat, varav 80 procent var nya. Vinet har inte filtrerats innan buteljering.
Etikettbild

2018 La Roq Coteaux d'Oustry

Sammetslen, frisk och mörkbärig med bra koncentration och balanserad alkohol. Vinet är örtkryddigt och svartpepprigt med lilasyrligt som drar åt viol och plommon. Rustikt och elegant i samma flaska. Mycket gott och intressant.

Röda viner ·  2022-09-02 ·  149 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Gaillac  ·  Earl Remi Larroque

Druvsammansättning: 50% fer servadou, 25% syrah och 25% merlot
Etikettbild

2007 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Kanske den bästa flaska av vinet vi har druckit till dags dato. Vidöppen i doft och smak med myriader av mörka, mogna bär. Främst svarta vinbär och björnbär. Kruttorr känsla med viss (nåja) strävhet, gott om rostad ek som får sägas vara hyfsat integrerad nu. Tät. koncentrerad och magnifikt strukturerad med mer fräschör än tyngd. Byggd för att stå emot tidens tand såklart men ganska strålande redan nu om man är på det humöret. En ganska stor vinupplevelse.

Röda viner ·  2022-02-05 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 95% tannat och 5% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjord och kalksten med inslag av marmor. Skörd: Manuell skörd. Tillverkning: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor.
Etikettbild

2005 Château Barréjat Cuvée des Vieux Ceps

För 4 år sedan kände vi att ytterligare några år skulle kunna slipa ner det kärva, runda av den tjuriga frukten och överlag ge ett mer njutbart vin. Vi får nog ge oss själva rätt här då vinet upplevs mer harmoniskt och polerat nu även om ekfatstoner genom kryddor, kokos, arrak, vanilj och whisky har tagit över ganska totalt. I bakgrunden anas tjärpastiller och parfym. Tanninerna finns kvar men stör inte längre. Ett läckert vin som imponerar men i en stil som ända känns hopplöst förlegad.

Röda viner ·  2021-12-14 ·  149 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Château Barréjat

Etikettbild

2006 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Maffigt, komplext, ekigt, fylligt med rostat bröd, kokos, choklad och kaffe. Där bakom lyser vital, kraftfull, mörkblå frukt, mint och korinter. Tänk en bättre röd Bordeaux minus elegans, balans och sans. Sträva tanniner som mår bra av tilltugg, tillvänjning eller luftning. Fortfarande i stöddigaste laget även om det är hyggligt drickbart nu. Oavsett om man gillar stilen eller ej får man en ganska stor vinupplevelse men väntan är trots allt för lång.

Röda viner ·  2021-12-04 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Skörd: Manuell i slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i fyra till åtta veckor. Malolaktisk jäsning på nya ekfat. Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat.
Etikettbild

2005 Château Montus

Åtta år sedan sist för årgången och mycket är sig likt. Vi får en sträv, vital upplevelse med fattoner, torkade mörka och röda bär samt lila och svarta vinbär. Här samsas det rustika och det eleganta och vi får allt en lite mer sansad känsla än vad som är fallet i producentens mer fullmatade tolkningar av druvan. Vissa tendenser till fallande frukt men det här vinet kommer såklart överleva många herrans år till. Drick eller spara.

Röda viner ·  2021-12-04 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2005 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Sensationellt vital, närmast ungdomlig doft med cabbig känsla av svarta vinbär, mintchoklad och lakrits. I gommen relativt lent med alla komponenter väl integrerade i varandra. Ekfat och alkohol flyter ihop med livlig och rejält frukt till en läskande helhet. Imponerande och fantastiskt gott men ohyggligt att behöva vänta flera decennier på drickfas såklart.

Röda viner ·  2021-08-15 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Skörd: Manuell i slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i fyra till åtta veckor. Malolaktisk jäsning på nya ekfat. Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat.
Etikettbild

2012 Un Jour

Tiden har gjort gott här. Eken har integrerat fint. Det är blå plommon, tranbär och blyertspenna.

Röda viner ·  2021-08-07 ·  209 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Clos d'un Jour

Druvsammansättning: Malbec
Etikettbild

2005 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Visst tar det tid att slipa ner tanninerna men det är en väldigt generös och mognande frukt som träder fram nu. Orkar man så finns det säkert många goda år kvar.

Röda viner ·  2020-12-08 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Skörd: Manuell i slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i fyra till åtta veckor. Malolaktisk jäsning på nya ekfat. Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat.
Etikettbild

2005 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Mogen och utvecklad, lite kokt och rotfruktig i doften med russin, korinter, katrinplommon, höstlöv och tryffel. Stor, fyllig och utvecklad smak med slösaktiga mängder frukt och ekfat sammanflätade med varandra av tidens tand. Hyggligt nedslipade tanniner men långt ifrån mjuka såklart. Rik, kraftfull frukt, fortfarande med ungdomlig fräschör bland det utvecklade. Imponerande och gott. Återköp är helt uteslutet.

Röda viner ·  2020-07-16 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Skörd: Manuell i slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i fyra till åtta veckor. Malolaktisk jäsning på nya ekfat. Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat.
Etikettbild

2016 Château Bouscassé Les Jardins Philosophiques

Mer frukt och mindre mineralkänsla i den här årgången. Fortfarande ett stabilt och rikt vin med intressanta sensationer. Friskt och fylligt. Gott och udda. Rekommenderas.

Vita, torra viner ·  2020-06-19 ·  139 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Pacherenc du Vic-Bilh  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2007 Château Montus

Klart utvecklad och sammansatt i smaken även om tanninerna fortfarande är (och alltid kommer vara?) hårda. Örtigt, blommigt med muskot, nejlika, te och skaldjursmineral. Bra koncentration och slösaktiga doser rostade ekfat. Oerhört svårt att dricka på egen hand (vilket kanske inte är avsikten?) Mer intressant än gott alltså. De här vinerna kommer förmodligen att överleva oss.

Röda viner ·  2020-02-29 ·  179 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 75% tannat, 22% cabernet sauvignon och 3% cabernet franc
Mer info om årgången: Vinifiering: Jäsning på ståltankar vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: På sin jästfällning. 12-14 månader på franska ekfat, varav 80 procent var nya. Vinet har inte filtrerats innan buteljering.
Etikettbild

2015 Cuvée Lo Sang del Païs Rouge

Fer Servadou till ryggbiffen. Det är sen gammalt. Vinet vaggar nästan in oss i julstämning med sina fikon och kryddor. Frukten är mogen och parfymerad med en riktigt snygg mineralsvans. Tanninerna är rejält avrundade. Lättsamt och gott; som ett bordsvin ska vara. Lite åt Cabernet Franc-hållet skulle vi säga.

Röda viner ·  2019-11-29 ·  200 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Marcillac  ·  Domaine du Cros

Druvsammansättning: Fer Servadou
Mer info om årgången: Druvorna skördas för hand och uppfostras därefter på stora gamla fat och ståltank minst ett år.
Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Ett superstrukturerat vin, äntligen med nedslipade, drickfärdiga tanniner. Fruktfönstret står vidöppet med svarta vinbär, rödbetor, jord och småblommiga toner. Blint blir intrycket nästan saftigt och ungdomligt. Otroligt imponerande men ett hopplöst vin att spara på såklart.

Röda viner ·  2019-08-25 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2006 Château Bouscassé

Rejält utvecklat mot höstlöv, tryffel och läder. Viss burktomat och russin lurar i bakgrunden. Frukten är i det närmsta utplånad sånär som på katrinplommon och korinter. Faten är närvarande men inte direkt beska. Utvecklingen till trots är tanninerna ännu ganska påtagliga och långt ifrån mjuka. Det är svårt att inte imponeras av vinet även om det egentligen bara är halvgott.

Röda viner ·  2019-03-23 ·  119 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc
Etikettbild

2006 Château La Reyne L'Excellence

Otroligt bra utvecklat med tobak, korinter, plommon, saltlakrits och mörka körsbär. Här finns kraft och tyngd som med ålder har mejslat fram elegans och drickglädje. Strukturmässigt fortfarande tannintät med pigga syror. Ett kanonvin som kanske inte ändå nått sin fulla potential.

Röda viner ·  2019-03-10 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt noir (malbec)
Mer info om årgången: Vinifiering: Jäsning och skalmaceration i fem veckor. Lagring: Cirka två år på nya ekfat.
Etikettbild

2015 Château Bouscassé Les Jardins Philosophiques

En Lakrisal- och mineralbomb som samtidigt bjuder på fin, solmogen, gul frukt och jästiga övertoner. I gommen fylligt och med balanserade syror. Eftersmaken är lång och pepprig. Riktigt gott och intressant.

Vita, torra viner ·  2019-03-09 ·  139 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Pacherenc du Vic-Bilh  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Petit courbu och petit manseng.
Mer info om årgången: Odlingsområde: Pacherenc du Vic-Bilh är en vitvinsappellation överlappat av Madiran i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar med en ålder av 20 år. Jordmån: Lera och kalksten. Skörd: Druvorna skördades i september och oktober. Tillverkning/Vinifiering: Jäsningen skedde på ståltankar. Efter jäsningen vilade vinet med sin jästfällning i tio månader på tankarna.
Etikettbild

2014 Un Jour

Underbart mörkblå fruktig med lätt blommighet och rejäl ekfatskänsla. Ekfaten kan behöva integreras ytterligare men i övrigt finns inget hinder att dricka redan idag då tanninerna upplevs oväntat snälla. Visst anas redan nu en lätt stallighet vilket säkert kan byggas på med tid. Ganska så storartat faktiskt.

Röda viner ·  2018-01-26 ·  209 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Clos d'un Jour

Druvsammansättning: Malbec
Etikettbild

2009 Château Barréjat Cuvée des Vieux Ceps

Muskotnöt och slånbär och någon svårdefinierad blåsyrlig frukt. Vinet uppträder grinigt och kärvt. Det hjälper inte att lufta eller prova vinet över flera dagar. Det saknas flera år för att förhoppningsvis mjuka upp skapelsen.

Röda viner ·  2017-11-15 ·  149 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Château Barréjat

Etikettbild

2005 Château Barréjat Cuvée des Vieux Ceps

Muskotnöt och slånbär och möjligen en antydan att vinet börjar ge med sig lite. Om några år kan den nog rentav vara njutbar. Eventuellt. Kanske.

Röda viner ·  2017-11-15 ·  149 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Château Barréjat

Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Vinet har nått en fas där det känns harmoniskt och ganska lagom utvecklat även om tanninerna fortfarande gör sig hörda. Frukten känns nu vidöppen med söta, blå nyanser av plommon, björnbär och svarta vinbär i fint samspel med violblommighet, höstlöv, kakao, kryddor och fin parfym. Inget snack om att det här är ett komplext och koncentrerat vin med god längd. Och inte konstigt att de blinda gissningarna går mot både Piemonte och Bordeaux. Den känsliga näsan höjer ett varningens finger för begynnande russintoner medan andra menar att tio år till på rygg inte borde vara någon orimlighet. Vi känner oss ändå nöjda med att ha väntat ut och slutligen öppnat den sista flaskan av årgången.

Röda viner ·  2017-11-05 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2004 Château La Reyne L'Excellence

Vi får svarta oliver och svettig hästsadel. Frukten är sval och sammansatt med det typiska blå plommonskalet. Ekfaten har integrerats väl och lämnar en liten pepparsmak (eller kommer det av druvan?). Det döljer sig lite höstlöv och svart té bakom frukten, och tanninerna är behagligt avrundade, men det är absolut ingen fara på taket om man vill lagra vidare. En lite mineralsträng kan anas i avslutet. Gott och lagom utvecklat alltså.

Röda viner ·  2017-10-13 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt Noir (Malbec)
Etikettbild

2015 Cuvée Lo Sang del Païs Rouge

Mogen frukt åt det röd- och svartbäriga. Granitmineralisk. Syror på plats och intensiva men fullt drickbara tanniner. Välstrukturerad, intensiv och betydligt vänare mot gommen än alla tannater vi har druckit från Sud-Ouest. Härlig eftersmak som inte alls bygger på alkohol. Gott men knappast wow.

Röda viner ·  2017-08-10 ·  200 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Marcillac  ·  Domaine du Cros

Druvsammansättning: Fer Servadou
Mer info om årgången: Druvorna skördas för hand och uppfostras därefter på stora gamla fat och ståltank minst ett år.
Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Någon tipsade en gång för länge sedan om att lägga billig Tannat i källaren och sedan vänta. Länge. Och det har vi gjort. Men nu häller vi upp. Vinet visar upp en klar lätt transparant röd färg. Kvar i flaskan blir ett rejält lager sediment som skvallrar om ett decennium i horisontalläge. I doften får vi frisk bärig frukt som blandas med mocka, tobak och stenig mineral. Vi smakar och känner den bäriga frukten och en Lakrisalsälta. Tanninerna är krämigt utvecklade men absolut inte utan tuggmotstånd. Vi hade förväntat oss mer stall och multenhet men helhetsintrycket blir friskt och primärfruktigt piggt. Vi ser ändå ingen anledning att vänta på nästa steg i utvecklingen utan bedömer vinet befinna sig i ett bra läge just nu. En passus: för några år sedan pågick en bloggdebatt om huruvida de flaskor Bouscassé som Bolis fick hem var viner av andrasorteringen, medan Tyskland fick förstasorteringen. Om så är fallet säger vi till tyskarna - Glückwünsche!

Röda viner ·  2017-03-08 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2003 Château La Reyne L'Excellence

Den blålila färgen skvallrar inte om någon högre ålder. Doften är parfymerad och bärig. I munnen bär en liten alkoholeldighet vittnesbörd om en varm årgång. Tror vi. En juiceig munkänsla går över i jordighet och rotfrukter. Lakrits och blyertspenna markerar också närvaro. Vinet känns fortfarande ungt med rejäla syror och tanniner, men om vi ska hitta något att anmärka på känns det lite glest i mitten. Slankt kanske de okritiska säger.

Röda viner ·  2016-09-30 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt Noir (Malbec)
Etikettbild

2011 Château Montus La Tyre

Superkomplex smak med ett överdåd av solmogen, fräsch, mörk frukt. Sträv såklart men genom lång luftning helt klart tillgänglig redan nu. Fantastisk balans på alla fronter. Oändligt lång eftersmak. Ett imponerande vinbygge som såklart kan (bör) lagras för ytterligare komplexitet men som dricks bra redan nu.

Röda viner ·  2016-04-02 ·  875 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2006 Château Montus

Mycket tät, rödsvart färg. Utvecklad näsa dock med kompakt fruktighet. Djup, blå frukt med viss örtighet blandas upp med generösa ektoner i form av kaffe, mörk choklad och tobak. Vi smakar och får i munnen ett mycket fylligt, ganska strävt vin med fin fräschör och en lätt värme i avslutet. Smakmässigt som en Bordeaux från västra stranden med svarta vinbär, korinter, kaffe och jord, men såklart mycket robustare i stilen. Ett mycket koncentrerat och gott vin, inte helt utan elegans och med fin mognad. Inga problem för den som vill spara den här årgången ytterligare.

Röda viner ·  2015-10-21 ·  167 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 85% tannat och 15% cabernet sauvignon
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Ler- och stenjordar. Skörd: I slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i tre till sex veckor. Malolaktisk jäsning på ekfat. Lagring: På sin jästfällning. 12-14 månader på ekfat, varav 80 procent var nya. Vinet har inte filtrerats innan buteljering. Vingården Montus omfattar 80 hektar. Vinmakare är Fabrice Dubosc och Simon Forgues.
Etikettbild

2006 Château Bouscassé

Som vanligt får vi genom druvan tannat ett habilt, rustikt och samtidigt inte fullt ut komplext vin. Ett antal år på rygg har gett vinet utveckling men ungdomligheten slår fortfarande igenom, framförallt vad gäller syra och strävhet. Vinet är på inga vis taggtrådssträvt, vi anar uppmjukande procent av komplementdruvor här. Frukten är mörk och mustig och drar åt plommon, björnbär och korinter. Ekfat ger en inte helt behaglig beska i avslutet. Sammanfattningsvis en stabil men lite tråkig årgång av ett vin som annars kan bjuda på betydligt fler aha-upplevelser.

Röda viner ·  2015-09-11 ·  119 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc
Etikettbild

2007 Château Bouscassé

Här borde man ju ha köpt på sig fler flaskor såklart för den här årgången visar en riktigt fin drickbarhet just nu med vidöppen frukt, flörtiga ekfat och en lätt violblommighet. Anar vi till och med en lätt restsötma i eftersmaken? Fylligt och friskt som vanligt men betydligt rundare frukt och mer nedslipade tanniner än vad vi har vant oss vid. Framförallt väldigt gott och med viss utveckling som främst ger sig till känna genom den harmoni och balans som det unga vinet saknar.

Röda viner ·  2015-06-13 ·  119 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc
Etikettbild

2005 Château Bouscassé

Kraftfull smak med harmoniskt sammansatt textur. Visst finns det fortfarande bett i tanninerna men knappast så det stör. Frukten är i full blom och känns härligt rund och nära nog söt. Blå plommon, björnbär, violgodis, choklad, läder och jord adderar till en komplex helhet. Ungefär så här önskar vi att våra Bordeauxer ska smaka när de är på väg att mogna. Ibland lönar det sig att lagra en billig flaska några (sju?) år för att få en riktigt komplex upplevelse. Bästa Bouscassén so far tror vi.

Röda viner ·  2015-04-25 ·  105 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon och 10% cabernet franc
Etikettbild

1999 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Utvecklad både i utseende, doft och smak (vilket inte minst visar sig i den massiva fällningen) men fortfarande med riktigt tuggiga tanniner och superpigg syra. Frukten är kompakt men torr och tight. Vi får en hel del svarta vinbär, slånbär och svarta vingummin men tidens tand har också mejslat fram torkade plommon, bittert te och mörkaste chokladen. Vinet har en enorm längd och koncentration men det är verkligen svårt att sitta och gilla det här utan tilltugg. Tannat känns verkligen som en matdruva. Kanske till blodigaste biffen med fetaste bearnaisen? Resterande flaskor får utstå den prövningen men nu är det köpstopp vad gäller Madiran.

Röda viner ·  2015-04-04 ·  395 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Tillverkning/Vinifiering: Jäsning och skalmaceration i tre till sex veckor. Lagring: På franska ekfat, varav en tredjedel av dessa var nya.
Etikettbild

2004 Château Bouscassé Vieilles Vignes

I utseendet mycket tät och rödsvart med knappt synbar utveckling. På näsan fruktig och flörtigt chokladig. Fortfarande väldigt ungdomlig i smaken och ännu långt ifrån vidöppen och lättillgänglig. Smaken är kraftfullt fyllig med svärtad ek, mörka bär och kaffe. Syran är härligt frisk och tanninerna något nedslipade, dock påtagligt närvarande såklart. Ett på samma gång elegant och rejält vin, helt klart drickbart redan nu, som med fördel lagras ytterligare för maximal komplexitet. Om vi påstår att vinet har nått halvvägs till sin utvecklingstopp så ljuger vi knappast.

Röda viner ·  2014-11-28 ·  232 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Etikettbild

2005 Château Bouscassé

Otroligt välutvecklad smak, fortfarande fruktpackad men nu mer harmonisk och med integrerad ek. Lite fylligare, rejälare och mer publik än en Bordeaux men stilmässigt ändå ganska lika. Bra struktur med fin syra, bra koncentration och mogna tanniner. Strävheten finns delvis kvar men de är absolut drickmogna nu om man jämför med det unga vinet. Rikt med körsbär, björnbär, stenig mineral, rostat kaffe, mörk choklad och läder. Håller såklart länge till i en bra källare men det här är riktigt gott nu, på egen hand eller varför inte till kolgrillade entrecoten?

Röda viner ·  2014-06-17 ·  105 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon och 10% cabernet franc
Etikettbild

2004 Château La Reyne L'Excellence

Blålila, ogenomtränglig färg. Doften är mäktig, helt ren och komplext fruktig med knappt kännbar utveckling. Vi får blå frukt, svarta vinbär, korinter, nejlika, häststallar och väl integrerade ektoner. Smaken är helt torr med viss utveckling i fyllig, kompakt stil med malbectypiskt sandig tanninstruktur. Björnbär, blåbär, stall och grusiga mineraltoner är något av det som bjuds. Det här är ett vin med otroligt fin struktur, fullmatad med frukt, tanniner och syra på topp. Redan nu fantastiskt bra men bör nog lagras längre för ytterligare harmoni.

Röda viner ·  2014-05-17 ·  195 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt Noir (Malbec)
Etikettbild

2001 Plénitude

Det här är ett vin som framförallt utstrålar balans. En riktigt silkig blå frukt byggs snyggt ihop med lyxiga ektoner. Trots en generös alkoholvärme är munkänslan elegant och finstämd. Tanninerna är rejäla, syran klart intakt och upplevelsen allmänt torr och stram. Riktigt bra utveckling och vinet får nog sägas vara färdigt att konsumeras nu.

Röda viner ·  2014-04-25 ·  360 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Producteurs Plaimont

Etikettbild

2005 Château Montus

Makalöst välmatad med fräsch, mörk frukt, god syra och nedslipade men rejäla tanniner. Frukten har lämnat sitt blommiga första stadium och övergått i mer intressanta, småtorkade nyanser. Ekbehandlingen lyser fortfarande igenom med en liten örtig träbeska i eftersmaken. Knappast störande men vi hade nog trott att eken skulle vara mer integrerad och sötaktig vid det här laget. Det här är ett riktigt rejält vinbygge som säkert kan vinna på ytterligare lagring men känns perfekt redan nu om man gillar att smutta på något lite kraftfullare än vanligt. Alldeles lysande till den lammiga moussakan med sin Bordeauxlika medelfyllighet.

Röda viner ·  2013-11-09 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2008 Château Bouscassé

Stor, kryddig, något blommig, fruktig och generös smak. Bra syra- och tanninstruktur men ändå hyfsat drickfärdig. Den här årgången känns mer polerad och publik än någonsin tidigare, vilket på ett sätt gör den trevligare att konsumera, men också lite mindre intressant. Ett bra vinbygge hur som helst och det bör som vanligt gå bra att lägga undan några flaskor ett par, tre, fem år.

Röda viner ·  2013-10-26 ·  119 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc
Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Röd, ganska genomskinlig färg med bruna nyanser, väsensskilt från det blåsvarta vin vi köpte och provade för sex år sedan. Doften är sammansatt och komplex med julkryddor, mandelmassa, kanderade frukter, jord, läder och lite blåblommighet. Superläckert och lockande så långt. Smaken är snyggt balanserad med bra syra och avrundade - men intakta - tanniner. Tät fruktighet och viss stallighet. Ek och alkohol är snyggt inbakade i helheten. Den som letar finstämdhet och elegans har inget att hämta här - det här är ett fylligt, rikt, rustikt, om än superbt utvecklat vin. Vi väljer att dricka återstående flaskor inom några år då frukten fortfarande är pigg och fräsch samtidigt som tanninerna nu är fullt drickbara. Fantastisk utdelning på ett vin för en hundralapp och väl värt väntan.

Röda viner ·  2013-09-13 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2003 Château La Reyne L'Excellence

Storartad, nyansrik, komplex smak med härlig utveckling. Animaliska toner i kombination med körsbär, björnbär, korinter och svartpeppar. Goda fattoner av kaffe och choklad. Ett tätt men saftigt och drickvänligt stil som utan tvekan klarar längre lagring.

Röda viner ·  2013-04-13 ·  219 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt Noir (Malbec)
Etikettbild

2000 Château Bouscassé

Åldern till trots är vinet fortfarande ganska blårött till utseendet. Doften är mogen och komplext sammansatt med animaliska nyanser i kombination med kaffe, choklad, tryffel, pepparsalami och nötter. I bakgrunden vilar en tung fruktighet i form av körsbär, björnbär och korinter. Smaken är tydligt utvecklad men riktigt uppstramad i torr, lätt örtig, något ofruktig stil. En viss strävhet finns fortfarande kvar och döljer nyanserna av blåbär, slånbär, höstlöv, kaffe och te något. På det hela taget ett harmoniskt vin i ofjäskig, intressant stil där vi kanske hade hoppats på lite mer generositet.

Röda viner ·  2013-02-02 ·  109 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Etikettbild

2005 Château Bouscassé

Härligt violblommig, plommonfruktig smak, fortfarande med rejält grovhuggna tanniner. Vi bjuds på en läskande, fyllig smak, ganska ointegrerat ekpepprig dock. För våra gommar är det här vinet lite i en tunnel och fortfarande under utveckling, definitivt för strävt. Kanske fungerar det bättre till mat i nuläget men vi väljer att lagra återstående buteljer ett bra tag till.

Röda viner ·  2012-12-31 ·  105 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon och 10% cabernet franc
Etikettbild

2006 Château Montus

Stor, fruktig doft med inslag av plommon, moreller, viol, kryddnejlika, muskot och stenig mineral. Näsan bjuds även på riktigt luxuösa ektoner i form av kaffe och choklad. Smaken är verkligen kraftfull med suverän struktur. Rejäla syror, tanniner bygger en fin grund för den rika men elegant balanserade smaken. Alkoholen ger en extra skjuts i fylligheten men blir aldrig besvärande. Smakerna drar åt mörkblå frukt, julkryddor och mineral. En viss utveckling kan anas, speciellt med tanke på de lite avrundade tanninerna, men det här är givetvis ett vin som kan lagras mycket längre för den som så önskar. Vi dricker dock gärna nu efter någon timmes luftning. Extra plus för de 15% Cabernet sauvignon som verkligen ger vinet ytterligare en dimension. Superbt vinmakande.

Röda viner ·  2012-12-08 ·  167 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 85% tannat och 15% cabernet sauvignon
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Ler- och stenjordar. Skörd: I slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i tre till sex veckor. Malolaktisk jäsning på ekfat. Lagring: På sin jästfällning. 12-14 månader på ekfat, varav 80 procent var nya. Vinet har inte filtrerats innan buteljering. Vingården Montus omfattar 80 hektar. Vinmakare är Fabrice Dubosc och Simon Forgues.
Etikettbild

2003 Château La Reyne L'Excellence

Opak, rödblå färg. Nyansrik, härligt utvecklad doft med inslag av djupblå frukt, rosor, parfym, mintchoklad häst och läder. Smaken är utvecklad, fyllig och något svart med rejäla men duktigt polerade tanniner. Bordeauxlika inslag av svarta vinbär, russin, te, och tobak. Vinet har en fin syra som lyfter upp smakerna samt fullständig elegans och balans. Det här känns absolut drickfärdigt just nu.

Röda viner ·  2012-10-20 ·  219 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt Noir (Malbec)
Etikettbild

2004 Château Montus

Röd färg med viss utveckling. Doften är fortfarande ganska tajt och uppstramad men släpper ändå igenom en del jordgubbskompott, aprikos, rosor och örter. Vi får även en del lyxig choklad, blodigt kött, stenig mineral och flyktig balsamvinäger. Smaken är friskt syrlig med markerade men avrundade tanniner. Inslag av jordgubbssylt, saltlakrits och örter. Vinet har gått ihop väldigt fint men upplevs ändå lite svart och ofruktigt i smaken. Bör lagras längre för ytterligare drickvänlighet.

Röda viner ·  2012-05-26 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2006 Château La Reyne L'Excellence

Mörkt blåröd färg. Utvecklad, lite rökig, glöggkryddig doft med inslag av mörk, mogen frukt, torkade örter, choklad och läder. Smaken är sval och Bordeauxtorr med viss strävhet i klassisk, stram stil. Vi bjuds på svarta vinbär, blåbär, en fullständigt integrerad ek och läckra tobakstoner. Ett riktigt gott, utvecklat vin med kraft och elegans som gärna dricks nu men som också kan sparas minst fyra år till.

Röda viner ·  2012-04-30 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt noir (malbec)
Mer info om årgången: Vinifiering: Jäsning och skalmaceration i fem veckor. Lagring: Cirka två år på nya ekfat.
Etikettbild

2005 Château Montus

Färgen är röd mot det vinröda och närmast ogenomtränglig. Doften är mycket stor och komplex. Vi får en hel skål med söta, mosade björnbär, plommon, hallon och jordgubbar. Detta toppas med lantliga nyanser av blommor och bondgård. I smaken får vi en balanserad, fyllig och fräsch upplevelse. Syran är härligt mintigt frisk och tanninerna är nedslipade till det perfekta stadiet där drickfärdigheten och "ett visst motstånd" möts. Tankarna far i väg till en lite rejälare Bordeaux av riktigt god klass när vi känner den fina strukturen och tonerna av svarta vinbär och tobak. Det här vinet mår säkert inte illa av flera års ytterligare lagring (och vi vet att enskilda flaskor fortfarande är rätt knutna och sträva). Mer än mycket bra Brumont.

Röda viner ·  2012-04-12 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2005 Château Montus

Parfymerad, tungt blåfruktig, tjärsvart smak. Riktigt seriöst lagringsvin med kraft och koncentration, fortfarande rejält sträv och lite knuten. Vi hittar svarta vinbär, mintchoklad och djurhud. Resterande flaskor mår säkert bra av ytterligare några år i källaren.

Röda viner ·  2012-01-04 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Stor, bonnig, ganska sträv, frisk och fruktig smak med inslag av vinteräpplen, björnbär, stall, jord och järn. Åldern har gett vinet en skön komplexitet men vi anar en ännu större framtid. Frågan är om man verkligen orkar vänta 5-10 år till?

Röda viner ·  2011-12-31 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2010 La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon

Ljusgul färg. Doften är omedelbar och stor, kanske inte så innehållsrik, men det som bjuds känns fräsch och friskt. Vi bjuds på en hel del blommighet men också mer sauvognontypiska nyanser av krusbär, flädersaft och gräs. Smaken går i samma stil med frisk syra och ungdomlig fräschör. Hela skapelsen är ganska lättviktig men ändå välgjord och smakfullt komponerad med goda apelsin- och godistoner. Ett hyggligt litet vin att sitta och smutta på.

Vita, torra viner ·  2011-10-11 ·  79 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  VdP des Côtes de Gascogne  ·  Alain Brumont

Etikettbild

2006 Château La Reyne L'Excellence

Sin ålder till trots, det här vinet är fortfarande ganska ogenomträngligt i sin mörksvartblå kostym. Doften ger lite mer hintar om utveckling med buljong och stall. Björnbär, mintchoklad och lite steniga mineraler fyller på. Helheten ger en stor men exakt doft. Smaken bjuder till att börja med på en riktigt god syra som lyfter smakerna av björnbär, stall och mineral. Utförandet är torrt och tanninrikt och skriker utan tvekan om ytterligare lagring. Vi gillar den här lite bonnigt, skitiga stilen med sin generösa frukt även om strävheten stör något. Bordeauxdiggare med fäbless för fruktutsvävningar springer och köper det här vinet och gömmer/glömmer det långt ner i källaren.

Röda viner ·  2011-09-20 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt noir (malbec)
Mer info om årgången: Vinifiering: Jäsning och skalmaceration i fem veckor. Lagring: Cirka två år på nya ekfat.
Etikettbild

2004 Château Montus

Tät, mörkt röd färg. Ungdomlig, komplex doft med inslag av mogna jordgubbar, svart vinbärssylt, kakao, hallon och blodigt kött. Ungdomligt frisk, kompakt, något eldig, fyllig smak med massiva, men något avrundade tanniner. Inslag av kakao, mogna jordgubbar, hallon, violpolkagris, sötlakrits och marsipan. Alldeles för ungt och lite för oborstat för oss men visst finns det en lysande potential i detta vin. Vi sparar nästa flaska minst fem år till. Det krävs en rosastekt oxfilé med gräddig potatisgratäng för att tygla detta monster.

Röda viner ·  2010-12-31 ·  164 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Etikettbild

1999 Château Bouscassé

Tät röd färg i mitten. Ljusare åt tegel i kanten. Härlig parfym möter näsan. Fräsch fruktighet och utveckling i elegant, komplex kombination. Vi hittar en massa nyanser i doften, bland annat vitpeppar, kospillning (färsk), mynta, björnbär, plommon, moreller, tobak, multna löv och en dammig grusväg någonstans på den soldränkta, sydfranska landsbygden. Vollmundig, magnifikt drickfärdig smak med ståtlig syra och nedslipade tanniner. Härligt gräddfyllig, helt befriad från störande eldighet. Smaknyanserna är vuxna med toner av örtbeska, läder, kaffe, svart te, mörka plommon och fint integrerad ek. Räddningen är en fint söt fruktton. Ett riktigt snackisvin med syra och tanniner nog att lagras längre. Hyllningarna till trots saknar vinet ett par dimensioner komplexitet för att vara riktigt outstanding.

Röda viner ·  2010-08-12 ·  109 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Färgen är kompakt svartröd i mitten. Röd kant med marginell genomskinlighet. Doften är ganska öppen och välkomnande med stor fruktighet. Vi hittar svärtade toner av lakrits, mörk choklad och knallpulver men även lite friskare nyanser av violgodis, vinbär och rosmarin. Ganska komplext så långt med aningens utveckling. Smaken är något utvecklad, fullbodied, mycket frisk och fortfarande något störigt sträv. Smaknyanserna liknar doftens med tillägg av jord, muskotnöt och korinter. Vinet behöver ytterligare lagring, främst med tanke på de massiva tanninerna som fortfarande tapetserar tandköttet. Det är ingen tvekan om att detta är ett mycket välstrukturerat och intressant vin med lång eftersmak. Förutsatt att man gillar den robusta stilen är detta ett givet lagringsobjekt. 2004orna vill vi nog ge minst ett par år till innan vi testar igen.

Röda viner ·  2010-05-11 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2004 Cuvée le Paradis

Kompakt mörkröd färg. Utvecklad, djupt komplex, örtig, något parfymerad doft med stor nyansrikedom. Inslag av viol, hallon, plommon, svarta vinbär, söta torkade jordgubbar, rostad ek med vaniljtouch samt läder, tobak och kaffe. Smaken är ren, mycket svartare vuxen än den yppiga doften, mustigt fyllig i torr, ganska sträv stil med fin syra. Inslag av rostad ek, kaffe, tjära, svarta och röda bär samt mintchoklad. Alkoholen och eken är båda mycket väl integrerade. Sammantaget ett rejält vin med stabil struktur, väl lämpad för ytterligare lagring. Efter den fantastiska doften infinner sig dock en liten besvikelse i smaken som ännu inte är helt utvecklad. Behöver minst fem timmars luftning för att komma ut ur mörkret.

Röda viner ·  2010-01-30 ·  76 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  J Maumus

Druvsammansättning: Tannat, cabernet franc, cabernet sauvignon
Etikettbild

2003 Château La Reyne L'Excellence

Stor, fruktig, mintig doft med inslag av mogna plommon, svarta vinbär, stall, tobak, multna löv, järn och kött. Stram, druvtypisk, något mintig smak med något avrundade drickvänliga tanniner, goda syror i fyllig stil. Inslag av plommon, rostade ekfat, kaffe och mineral. Med tanke på den heta årgången har vinmakaren gjort ett smått fantastiskt jobb. Vinet är oväntat elegant med fin fräschör. Inga kokta toner eller alkoholhetta kan skönjas. Ta bort lite fyllighet och frukttäthet så hamnar du inte så långt ifrån Bordeaux i stilen. Övriga flaskor dricker vi inom några år.

Röda viner ·  2009-12-31 ·  219 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Côt Noir (Malbec)
Etikettbild

2006 Château Bouscassé

Tät, blåröd färg. Ungdomlig, blåfruktig doft med inslag av mineral, tobak, chark, rostad ek, vanilj och svarta vinbär. Frisk, sträv, fyllig, något knuten och oförlöst smak med inslag av chark, choklad, rostad ek, fruktkompott, syrliga björnbär, pepparkakskryddor och jordgubbar. Välstrukturerat med lång eftersmak. Inte lika direkt fruktig och lättgillad i sin ungdom som 05an, men inte heller lika kompakt svart och taggig som 04an. Vi lägger vår vana trogen ner ett gäng flaskor i källaren och återkommer om fem år. Eller femton.

Röda viner ·  2009-09-26 ·  109 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc
Etikettbild

2006 Château La Reyne Prestige

Klassisk stram stil med hög syra och markerade tanniner. Gommen möts dock av en rejäl dos druvtypisk mörk frukt och en touch av vanilj från ekfaten vilket gör att vinet är njutbart redan idag. Vi vill dock helst ge vinet några år på rygg så att de aningar av stall, tobak och kaffe som vi hittar djupt därinne kan lockas fram. En avrundning av tanniner och syra skadar inte heller även om detta i nuläget kan avhjälpas med lite kolgrillat kött och hemlagad potatissallad.

Röda viner ·  2009-08-22 ·  89 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Cot noir (malbec)
Etikettbild

2006 Château Montus

Tät, blåröd färg. Ungdomlig, något knuten doft med inslag av rostad ek, smörkola, kokta morötter, lakrits och tobak. Frisk, sträv, ungdomlig, sötfruktig smak med inslag av röda bär, rostad ek, lakrits, sura björnbär, tobak och kryddnejlika. Ett något ointegrerat men koncentrerat och distinkt vin som vi gärna ser får några år på nacken innan vi provar igen. Mer lättdrucket efter lång luftning.

Röda viner ·  2009-06-10 ·  167 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 85% tannat och 15% cabernet sauvignon
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Ler- och stenjordar. Skörd: I slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i tre till sex veckor. Malolaktisk jäsning på ekfat. Lagring: På sin jästfällning. 12-14 månader på ekfat, varav 80 procent var nya. Vinet har inte filtrerats innan buteljering. Vingården Montus omfattar 80 hektar. Vinmakare är Fabrice Dubosc och Simon Forgues.
Etikettbild

2005 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Kolsvart, ogenomtränglig färg med blåröd kant. Varm, välkomnande doft med inslag av havskräftor, vanilj, söt tobak, kritmineral, kakao och jordgubbar. Sträv, mycket frisk, fyllig, ungdomlig smak med inslag av söt tobak, ek, björnbär, plommon och mineralsalt. Ett i nuläget något ointegrerat, hårt och otillgängligt vin med enorm utvecklingspotential under lång tid framöver. Den som inte orkar vänta gör bäst i att utsätta vinet för ett par omhällningar och luftning åtminstone ett halvt dygn. Vi som orkar vänta återkommer med rapport om några år.

Röda viner ·  2009-06-06 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Skörd: Manuell i slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i fyra till åtta veckor. Malolaktisk jäsning på nya ekfat. Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat.
Etikettbild

2008 La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon

Generös, aromatisk näsa med druviga inslag av fläder, krusbär och gräs. Smaken uppvisar en läskande syra och fräscha frukter i sval, mycket lätt stil. Saknar tack och lov den övertydlighet eller svulstighet som vi ofta hittar i liknande viner utanför Frankrike. Välgjort, gott och okomplicerat, precis som vi vill ha vår sauvignon ibland.

Vita, torra viner ·  2009-05-08 ·  79 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  VdP des Côtes de Gascogne  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% Gros manseng, 50% sauvignon blanc
Etikettbild

2000 Cru du Paradis

Röd färg. Högst Bordeauxlik doft med inslag av kaffe, svarta vinbär, cigarrlåda, stall och grön paprika. Medelfyllig smak med rejäla, goda tanniner. Inslag av ceder, svarta vinbär, mörka bär, läder, kakao och grön paprika. Ett rustikt, stramt vin av hög kvalitet som trots sin ålder känns ungdomligt och vitalt. Mycket bra till bacon- och svampspäckade köttfärslimpan med vitlök och persilja.

Röda viner ·  2009-04-12 ·  101 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  J Maumus

Druvsammansättning: 60% tannat, 20% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc
Etikettbild

2005 Château Bouscassé

Djup, fruktig, kryddig, ungdomlig, animalisk doft med inslag av körsbär, viol, lakrits, rostad ek och svarta vinbär. Fyllig, mycket frisk, sträv, svart, Bordeauxlik smak med inslag av körsbär, muskotnöt, rostad ek och lakrits. Förvånansvärt lättillgängligt och öppet redan nu. Kommer att utveckla annorlunda nyanser med lagring, men för den som gillar ungdomliga viner går det bra att konsumera nu.

Röda viner ·  2009-01-16 ·  105 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon och 10% cabernet franc
Etikettbild

2000 Château Bouscassé

Röd färg med blå nyans. Något diskret doft med inslag av höstlöv, te, björnbär, buljong, skog och mörka bär. Knuten, lite grön smak med något torra tanniner. Inslag av te, tobak, blåbär, ceder och kakao. Vinet känns ännu ungdomligt men har bra koncentration och bör vinna på ytterligare lagring. Något sämre än 1999an.

Röda viner ·  2008-10-04 ·  109 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Etikettbild

2005 Château La Reyne Prestige

Tät blålila färg. Ungdomlig och grönkartig doft med inslag av svarta vinbär, slånbär och ceder. Ungdomligt frisk och kärv, svart lakrits, kaprifol, gräs, jord, ceder och slånbär. Även krita och grön omogen banan kunde anas. Vinet kändes outvecklat och bittert men rundas av något till den krämiga skogschampinjonlasagnen. Kan och bör lagras för att komma till sin rätt.

Röda viner ·  2008-04-18 ·  89 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Cot noir (malbec)
Etikettbild

1999 Château Bouscassé

Plommonfärgad med svart kärna. Utvecklad, djup, fruktig, nyanserad merlotlik doft med inslag av rotfrukter, mint, söt tobak. Torr, kärv, mycket utvecklad, medelfyllig, syrlig, örtig, lite eldig, jordig smak med inslag av torra höstlöv, hamburgerkött, plommon, buljong, rotfrukter och soltorkade tomater. Ett färdigt vin i mycket intressant, komplex stil. Balanserad och fortfarande med rejäla tanniner.

Röda viner ·  2008-02-01 ·  109 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Etikettbild

2005 Château La Reyne Prestige

Mörkt röd färg med blålila ton. Ungdomlig, fruktig, syrlig, rökig, medelstor, något floral, lite kokt doft med inslag av viol, tobak, moreller, vanilj och godis. Frisk, medelfyllig, grön, ungdomlig, knuten, rökig smak med viss strävhet och inslag av rostat fat, mörka bär och nypon. Bra koncentration men lite obalanserad. God att dricka nu men bör lagras för att komma till sin rätt.

Röda viner ·  2007-10-04 ·  90 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Cahors  ·  Château La Reyne

Druvsammansättning: Cot noir (malbec)
Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Sluten, svart, rökig doft med inslag av mörk choklad. Mycket frisk, sträv, tillknäppt smak med inslag av tjära, vanilj och mörka bär. Ofjäskigt och taggigt. Kräver mycket lång lagring för att öppna upp sig.

Röda viner ·  2007-09-01 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2004 Pacherenc du Vic-Bilh Saint-Albert

Lite, outvecklad doft med inslag av honung, aprikos och gummi. Söt, frisk, utvecklad smak med inslag av hjortron, honung, gula plommon och aprikos. Balanserad men något tunn.

Söta viner ·  2007-08-17 ·  89 kr ·  50 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Pacherenc du Vic-Bilh  ·  Producteurs Plaimont

Druvsammansättning: 40% Gros Manseng, 40% Petit Manseng, 10% Petit Courbu, 10% Arrufiac
Etikettbild

2004 Château Bouscassé

Sluten, svart, lite fruktlös doft med mineralton. Mycket frisk, sträv, fyllig, stram, outvecklad, kärv smak med inslag av mörka och röda bär och mörk choklad. Ett intressant vin, nära odrickbart idag men med en spännande framtid.

Röda viner ·  2007-04-08 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 65% tannat, 25% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Mer info om årgången: Jordarten består huvudsakligen av lera och kalksten med inslag av marmor. Manuell skörd, avkastningen var drygt 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning och skalmaceration vid 28°C i tre till sex veckor. Lagring: Tolv till fjorton månader på andragångs-och tredjegångsfyllda ekfat. Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. 1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat sina egendomar, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Odlingarna i Madiran upptar cirka 1 200 hektar.
Etikettbild

2004 Château Barréjat Cuvée des Vieux Ceps

Tät, röd färg. Mycket fruktig, lite nötig, gräddig, något orent kemisk doft med inslag av vanilj, potatismos med smör och muskotnöt och charkuterier. Ungdomlig, stram, kärv, sträv, fyllig, frisk, fruktig, gräddig, torr smak med inslag av vanilj. Ännu långt ifrån färdigutvecklat. Ett mycket koncentrerat och tätt vin som kommer att växa med lagring. Spännande men något enkelt.

Röda viner ·  2007-02-02 ·  121 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Château Barréjat

Druvsammansättning: 80% tannat, 20% cabernet sauvignon och cabernet franc
Etikettbild

2004 Pacherenc du Vic-Bilh Saint-Albert

Doft av bokna äpplen, gurkmeja, honung och saffran. Lätt, något söt smak med inslag av botrytis, apelsin, hjortron, rött äpple och sockervadd. Dålig koncentration.

Söta viner ·  2006-11-11 ·  89 kr ·  50 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Pacherenc du Vic-Bilh  ·  Producteurs Plaimont

Druvsammansättning: 40% Gros Manseng, 40% Petit Manseng, 10% Petit Courbu, 10% Arrufiac
Etikettbild

2004 Cuvée le Paradis

Stor, fruktig, ungdomlig doft med inslag av choklad, kaffe och björnbär. Stor, fruktig, mycket sträv, lätt ekad smak med inslag av körsbär, kaffe och sötlakrits. Ännu ungdomligt kärv och otillgänglig. Kan bara bli bättre.

Röda viner ·  2006-10-07 ·  76 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  J Maumus

Druvsammansättning: Tannat, cabernet franc, cabernet sauvignon
Etikettbild

2004 Pacherenc du Vic-Bilh Saint-Albert

Stor och något knäckig doft med inslag av äpplemust. Medelfyllig och lång smak av bokna äpplen, aprikos, mango och russin med viss knäckighet i avslutet. En närmast perfekt balans mellan syra och sötma. Ett originellt vin som fullkomligt gifter sig med ugnsbakade toscaäpplen och vaniljglass.

Söta viner ·  2006-09-30 ·  89 kr ·  50 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Pacherenc du Vic-Bilh  ·  Producteurs Plaimont

Druvsammansättning: 40% Gros Manseng, 40% Petit Manseng, 10% Petit Courbu, 10% Arrufiac
Etikettbild

2004 Pacherenc du Vic-Bilh Saint-Albert

Mycket fruktig, söt smak med fin syra. Lite bränd ton med inslag av aprikos, honung, mango, apelsin, papaya och kola. Intressant smak men ändå ganska enkelspårig.

Söta viner ·  2006-08-06 ·  89 kr ·  50 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Pacherenc du Vic-Bilh  ·  Producteurs Plaimont

Druvsammansättning: 40% Gros Manseng, 40% Petit Manseng, 10% Petit Courbu, 10% Arrufiac
Etikettbild

2003 La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon

Ljusgul färg. Ganska stor, ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, citron, tvål, dill. Smak av citron och lime, tropiska frukter med viss kryddighet.

Vita, torra viner ·  2005-07-15 ·  72 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  VdP des Côtes de Gascogne  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% Gros manseng, 50% sauvignon blanc
Etikettbild

2005 La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon

Ljusgul färg. Frisk, lite örtig, ungdomlig, grön doft med inslag av citrus och lime. Medelfyllig, torr smak med liten upplevd sötma, citron och lite beska. Häftig, generös och välgjord.

Vita, torra viner ·  2005-04-19 ·  75 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  VdP des Côtes de Gascogne  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% Gros manseng, 50% sauvignon blanc