Torsdag den 13 september 2018

Etikettbild

2013 Signature

Snygg ungersk tolkning av Bordeaux ungefär där ungdom möter ålderdom. Rökig mineral, körsbär, korinter, kaffe och gräs ger balans åt fina tanniner och pigg syra. Eftersmaken dröjer kvar med vuxna toner av inrökt fåtölj, torra höstlöv och svettig mockakavaj. En viss svärta drar ner helheten men den positiva känslan består. Det här vill vi dricka igen, både yngre och äldre årgångar.

Röda viner  ·  2018-09-13  ·  185 kr  ·  75 cl

Ursprung: Transdanubien  ·  Villány  ·  Malatinszky Kúria

Druvsammansättning: Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot
Mer info om årgången: Cru: Kövesföld, Máriagyüd. Alkoholhalt: 14,5 %. Kvarvarande sockerhalt: 1,6 g/l. Syra: 4,7 g/l. Genomsnittlig ålder på vinrankorna: 15 år. Antal vinrankor per hektar: 6200. Vinifiering: Görs på handplockade druvor. Fermentering på naturlig jäst vid kontrollerade temperaturer. Musten får självrinna, naturlig gravitationsteknik. Lagrat på stora ungerska ekfat (500 l) i 12 månader, största delen gamla ekfat och 20 % nya.
(0.0 / 5, 0 röster)