Senast provat från producenten Marcel Lapierre

Etikettbild

2016 Morgon Marcel Lapierre

Fantastiskt vin från toppårgång. Stall, mosade hallon på våt asfalt, och hela den biten.

Röda viner ·  2022-12-31 ·  224 kr ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Morgon  ·  Marcel Lapierre

Druvsammansättning: Gamay
Etikettbild

2017 Morgon Marcel Lapierre

Naturligt funkig, mjölkig, fruktig smak med underbart småvolatil syra och härlig kryddighet. Skira bär genom smultron och jordgubbar. Det här är inget annat än svingott och toppklass i sin genre för de som gillar stilen.

Röda viner ·  2021-10-15 ·  235 kr ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Morgon  ·  Marcel Lapierre

Druvsammansättning: Gamay
Mer info om årgången: Druvorna till detta vin kommer från vinstockar som i genomsnitt är 70 år gamla. Skörd: Druvorna skördades för hand.
Etikettbild

2016 Morgon Marcel Lapierre

Den här har helt klart stillat sig under ett par år i källaren. Svarar upp mot förväntningarna med det härliga rostiga brunnsvattnet som vi gillar så oerhört. Mosade söta hallon, smultron och jordig mineral. Nymald svartpeppar av bättre sort. Jäkligt gott nu men vi låter resterande flaskor ligga ett par år till bara för att se vartåt det tar vägen.

Röda viner ·  2020-05-16 ·  224 kr ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Morgon  ·  Marcel Lapierre

Druvsammansättning: Gamay
Etikettbild

2016 Morgon Marcel Lapierre

Floral och jordig med en del volatila syror. Helt klart ett lite vildare uttryck än årgång '15. Mycket god nu med sina typiska mosade hallon och det rostiga brunnsvattnet, men kan säkert må bra av att stilla sig lite till i källaren.

Röda viner ·  2018-07-13 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Morgon  ·  Marcel Lapierre

Druvsammansättning: Gamay
Etikettbild

2015 Morgon Marcel Lapierre

Otroligt gott i saftig stil, dock med kraft och struktur. Bären är åt det mörkare hållet och ackompanjeras snyggt av granitmineral, rostiga spikar, rått kött och blommiga och kryddrökiga toner. Blodapelsinsyror som backar upp och frukt i överflöd samtidigt som balansen är väldigt exakt. Den animaliska nyansen i eftersmaken är pricken över iet. Kanske som bäst ur öppnad flaska dag tre vilket väl säger något om kvalitén. Makalöst bra.

Röda viner ·  2017-11-02 ·  219 kr ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Morgon  ·  Marcel Lapierre

Druvsammansättning: Gamay
Mer info om årgången: Tillsatt sulfit: Ja. Sulfitklass: 0-10mg/l. Druvor: 100 % Gamay. Druvornas ursprung: Egenodlade, manuell skörd. Alkohol: 13%. Odling: 30-110 åriga stockar (Snitt 70 år). Ekologisk odling.
Enbart manuell skörd. Noggrann och försiktig skörd tar hela klasarna till vineriet. Maceration carbonique gör att bären jäses inifrån helt utan tillsättning av jäst, enzym eller svavel. Därefter sker oftast den malolaktiska jäsningen på fat, men vissa år slutar den redan innan alkoholjäsningen är klar (t.ex. 2009). Vinet pressas efter jäsning i ca 20 dagar med hjälp av mycket gamla vertikalpressar av trä. Därefter lagras vinet på 228-liters ekfat i 6 månader. Faten kommer från bl.a. Seguin-Moreau och Francois Frères och är 3-13 år gamla.
Denna årgång har Marcel för ovanlighetens skull använt liiiite svavel men som vanligt sker buteljering utan filtrering, klarning, enzymer etc.
Etikettbild

2015 Morgon Marcel Lapierre

Det är så gott. Om man fördjupar analysen lite får vi först stall, stall, och stall. Sedan Coca Cola och rostigt brunnsvatten, som vi lärt oss är typiska saker. I munnen är det jordgubbssaftigt och druvjosigt utan att en sekund tippa över i det syltiga. Efter en rejäl väntan kommer det Nebbiolo-florala toner. Blodapelsin, granit och fina grusiga tanniner toppar tillsammans med en liten aning volatila syror. Fantastiskt!

Röda viner ·  2017-04-07 ·  219 kr ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Morgon  ·  Marcel Lapierre

Druvsammansättning: Gamay
Mer info om årgången: Tillsatt sulfit: Ja. Sulfitklass: 0-10mg/l. Druvor: 100 % Gamay. Druvornas ursprung: Egenodlade, manuell skörd. Alkohol: 13%. Odling: 30-110 åriga stockar (Snitt 70 år). Ekologisk odling.
Enbart manuell skörd. Noggrann och försiktig skörd tar hela klasarna till vineriet. Maceration carbonique gör att bären jäses inifrån helt utan tillsättning av jäst, enzym eller svavel. Därefter sker oftast den malolaktiska jäsningen på fat, men vissa år slutar den redan innan alkoholjäsningen är klar (t.ex. 2009). Vinet pressas efter jäsning i ca 20 dagar med hjälp av mycket gamla vertikalpressar av trä. Därefter lagras vinet på 228-liters ekfat i 6 månader. Faten kommer från bl.a. Seguin-Moreau och Francois Frères och är 3-13 år gamla.
Denna årgång har Marcel för ovanlighetens skull använt liiiite svavel men som vanligt sker buteljering utan filtrering, klarning, enzymer etc.
Etikettbild

2014 Morgon Marcel Lapierre

Hallonröd färg som släpper igenom en hel del ljus. Doften står som en kvast ur glaset med syrliga lingon och tranbär, färsk salvia och ramslök samt en härligt järnosande mineralitet. Smaken följer i samma spår med ungdomliga, fräscha, rödbäriga nyanser och intensiv mineralitet. Syra, fruktkoncentration, mineral och en lätt touch av ek binds ihop fint av små, sandiga tanniner. Ett härligt vin med stor energi, renhet och saftig drickbarhet. Helt osvavlad och ofiltrerad, vad det nu kan ha för påverkan på smaken.

Röda viner ·  2015-06-05 ·  209 kr ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Morgon  ·  Marcel Lapierre

Druvsammansättning: Gamay