Senast provat från producenten Weingut Jurtschitsch

Etikettbild

2018 Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt

En fruktig och mineralig grüner med päron, honungsmelon och grönpeppar. Medelfylligt och friskt utan behov av lagring, det här viner dricks fint nu. Gott och välgjort men avsaknad av komplexitet.

Roséviner ·  2020-04-02 ·  139 kr ·  75 cl

Ursprung: Niederösterreich  ·  Kamptal  ·  Weingut Jurtschitsch

Druvsammansättning: Zweigelt
Mer info om årgången: Skörd: Druvorna plockades för hand i i slutet av september. Tillverkning/Vinifiering: Roséviner tillverkas i regel på samma sätt som röda viner. Skillnaden är att skalen tillbringar en mycket kortare tid med musten under eller före själva jäsningen, vilket förklarar den ljust röda eller rosa färgen. Detta vin vinifierades på temperaturkontrollerade ståltankar. Efter avslutad jäsning vilade vinet tillsammans med sin jästfällning.
Etikettbild

2018 Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt

Citrusdominerad smak med viss mineralitet, en lite örtig twist och smultronskimmer. Lätt, ren och god men också enkel och lättglömd. Nästan torrt med miniminisötma i avslutet. En helt okej rosé som känns ärlig och välgjord.

Roséviner ·  2019-07-27 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Niederösterreich  ·  Kamptal  ·  Weingut Jurtschitsch

Druvsammansättning: Zweigelt
Mer info om årgången: Skörd: Druvorna plockades för hand i i slutet av september. Tillverkning/Vinifiering: Roséviner tillverkas i regel på samma sätt som röda viner. Skillnaden är att skalen tillbringar en mycket kortare tid med musten under eller före själva jäsningen, vilket förklarar den ljust röda eller rosa färgen. Detta vin vinifierades på temperaturkontrollerade ståltankar. Efter avslutad jäsning vilade vinet tillsammans med sin jästfällning.
Etikettbild

2018 Belle Naturelle Rosé

En underbar rosé med fin mix av röd- och vitvinstoner. Röda bär, smultron, lime, citron, lätt animalisk ton. Koncentrerat, superfriskt, kraftfullt och framförallt otroligt gott.

Roséviner ·  2019-07-25 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Österrike  ·  Österrike  ·  Weingut Jurtschitsch

Etikettbild

2016 Jurtschitsch Käferberg Grüner Veltliner

En kalkstensbomb med mogen, solig frukt och druvtypisk pepprighet. Nyansrikt värre med blommighet, lätt tvålighet, persikor, godis och diesel. Friska syror som bär smakerna länge, länge i munnen. Ett mycket bra vin.

Vita, torra viner ·  2018-08-10 ·  349 kr ·  75 cl

Ursprung: Niederösterreich  ·  Kamptal  ·  Weingut Jurtschitsch

Druvsammansättning: Grüner Veltliner
Etikettbild

NV Belle Naturelle

Torrt och läskande med ”naturlig” känsla. Ganska egensinnig smak med äpplen, ylle, apelsinblom och bulldeg. Druvans (grüner) vitpepprighet och grönörtighet anas när man vet vad som finns i glaset. Ett småkul köp.

Vita, torra viner ·  2018-05-18 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Niederösterreich  ·  Kamptal  ·  Weingut Jurtschitsch

Druvsammansättning: Grüner veltliner
Mer info om årgången: Jordmån: Gneissjord. Skörd: Druvorna plockades för hand.
Etikettbild

2006 Jurtschitsch Grüner Veltliner Schenkenbichl Auslese

Fet, fullmogen, druvaromatisk doft med inslag av saffran, botrytis, grönpeppar, smör, tropiska frukter. Mogen, fet smak med inslag av mineral, svamp, smör, tropiska frukter, botrytis och grönpeppar. Underbart balanserad syra och härlig mognad. Ett komplext vin med något märklig smakpalett.

Söta viner ·  2009-04-24 ·  163 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Niederösterreich  ·  Kamptal  ·  Weingut Jurtschitsch

Etikettbild

1998 Jurtschitsch Chardonnay Reserve Ried Ladner

Stor, utvecklad doft med inslag av diesel, gummi, mineral, äpple, fläsk och vitpeppar. Frisk, torr, utvecklad smak med mäktig mineral. Inslag av citrus, päron, vingummi, smör, ek, lakrits. Perfekt utvecklat med bibehållen koncentration.

Vita, torra viner ·  2008-09-20 ·  232 kr ·  75 cl

Ursprung: Niederösterreich  ·  Kamptal  ·  Weingut Jurtschitsch

Druvsammansättning: Chardonnay
Mer info om årgången: A wide range of soil types prevail in this area: partly sand, partly clayey, cohesive loam as well as slate pockets (Gföhl Gneiss) that almost reach the surface. This cohesive soil allows for optimal water storage and guarantees a sufficient water supply during the vegetation period. The hollow-like area, which protects from storm and wind, yields a special microclimate that warms the vineyards. The high potassium-content in the soil leads to concentrated wines with fine spiciness, such as especially terroir-driven Chardonnays. The ripest and most concentrated grapes were very carefully hand-picked at the end of October, with yields barely reaching 25hl/ha. The unscathed grapes were carefully transferred to the press house in small crates where they were destemmed, crushed and cold soaked for several hours. Thereafter the juice is carefully extracted. The cleared free-run juice was then fermented in new French 300-liter casks made from Allier-oak where malolactic fermentation also took place. These casks also housed the wine for the subsequent maturation period of 12 months at 11° Celsius in our 700 year-old natural cellar 14 meters below ground level. This wine is bottled in the fall of the year following the harvest and then aged in bottle for several months.
Etikettbild

2006 Jurtschitsch Schenkenbichl Grüner Veltliner

Fruktig, enkel doft med inslag av päron och tutti frutti. Frisk, maffigt fet, lite spritsig, jästaromatisk smak med inslag av mineral, päron, mango och gröna marmeladkulor. Viss sötma i eftersmaken. Ett smakrikt men lite enkelspårigt vin. Kraftfull koncentration som borgar för framtid i vinkällaren.

Vita, torra viner ·  2008-09-20 ·  218 kr ·  75 cl

Ursprung: Niederösterreich  ·  Kamptal  ·  Weingut Jurtschitsch

Druvsammansättning: Grüner veltliner
Mer info om årgången: The Schenkenbichl site has a profound soil profile which includes a rare brownish-black earth. The vines are capable of rooting deeply and absorbing the nutrients and minerals from different soil layers. The airy southern site benefits from warm western winds, which help reduce the possibility of infection from diseases such as mildew. Thus, the grapes stay healthy until late autumn and can therefore be left in the vineyards until they naturally reach their full concentration. After three previous selections the few remaining, extremely ripe grapes were hand-picked into small crates from the end of October to the beginning of November. The grapes were then destemmed, crushed and cold soaked for several hours. After a cool and slow fermentation in big oak barrels this powerful Grüner Veltliner rested on the fine lees in our 700 year-old natural cellar at a constant temperature of 11° Celsius. The wine was bottled in late Spring of the year following the harvest.