Lördag den 26 oktober 2013

Etikettbild

2002 Baron Fuenté Grand Millésime Brut

Mogen, fyllig smak med bra syra och fräsch mousse. Vi hittar massiva äppeltoner, vilket vi förmodligen delvis kan skylla på en något för varm lagring, en härligt porlande sodavattenmineralitet samt i eftersmaken en rejält söt ton av kvittenmarmelad. Tyvärr lite over the top men kvalitetsmässigt ett stabilt vin.

Mousserande viner  ·  2013-10-26  ·  249 kr  ·  75 cl

Ursprung: Champagne  ·  Champagne  ·  Baron Fuenté

Druvsammansättning: 45% chardonnay, 40% pinot meunier och 15% pinot noir
Mer info om årgången: Sockerhalt: 7 gram/liter.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2008 Château Bouscassé

Stor, kryddig, något blommig, fruktig och generös smak. Bra syra- och tanninstruktur men ändå hyfsat drickfärdig. Den här årgången känns mer polerad och publik än någonsin tidigare, vilket på ett sätt gör den trevligare att konsumera, men också lite mindre intressant. Ett bra vinbygge hur som helst och det bör som vanligt gå bra att lägga undan några flaskor ett par, tre, fem år.

Röda viner  ·  2013-10-26  ·  119 kr  ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2011 Langhe A Mont Nebbiolo

Ljusröd, ganska genomskinlig färg. Ung, frisk, tydligt kalkig, sötbärig, något blyg doft med inslag av hallon, smultron och blandat godis. Snyggt och rent men inget under av komplexitet så långt. Smaken går på i samma anda med elegans och fräschör. Ungt bärig, småsträv och inte så värst druvtypisk med jordgubbar, mineral och rostad ek. Fin balans men kanske lite väl nätt i stilen och en god men lite för kort eftersmak.

Röda viner  ·  2013-10-26  ·  169 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Langhe (DOC)  ·  Paolo Conterno

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: Odlingsområde: Druvorna till detta vin kommer från vingården Ginestra i Monforte d'Alba. Vingården ligger med sydostlig solexponering på en höjd av 300-350 meter över havet. Ådern på vinstockarna är 18-20 år. Jordmån: Kalk och lera. Skörd: Manuell skörd, de första tio dagarna av oktober. Tillverkning/ Vinifiering: Druvorna krossades. Inledande maceration och jäsning på ståltankar. Lagring: Cirka ett år på franska ekfat.
(0.0 / 5, 0 röster)