Senast provat av producenten Williams & Humbert

NV Williams & Humbert Alegria Manzanilla
Provningsanteckningar
Torr, frisk, oxiderad, suveränt balanserad smak med torkade frukter, karamell, salt mineral, lakrisal, citronkaka. Fantastiskt gott och per definition nyanserat.
Årgångsinfo
Jordmån: Krithaltig lerjord, så kallad albariza. Tillverkning: Amontillado är en typ av sherry som under fatlagringen delvis förlorat sitt flor, ett skyddande jästtäcke, och därmed fått en liten oxiderad ton. Flor är ett jästtäcke som kan bildas om man inte fyller upp det fat eller den tank vinet förvaras i. Flortäcket ser ut som ett tjockt skum och består av jäst och andra mikroorganismer. Täcket skyddar vinet mot syre och oxidering men ger även smak till vinet. Lagring: Denna sherry har lagrats 15 år.
Druvsammansättning
Palomino
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 19/7 2024 · Pris: 139 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Alegria Manzanilla
Provningsanteckningar
Torr, frisk, oxiderad, suveränt balanserad smak med torkade frukter, karamell, salt mineral, lakrisal, citronkaka. Fantastiskt gott och per definition nyanserat.
Årgångsinfo
Jordmån: Krithaltig lerjord, så kallad albariza. Tillverkning: Amontillado är en typ av sherry som under fatlagringen delvis förlorat sitt flor, ett skyddande jästtäcke, och därmed fått en liten oxiderad ton. Flor är ett jästtäcke som kan bildas om man inte fyller upp det fat eller den tank vinet förvaras i. Flortäcket ser ut som ett tjockt skum och består av jäst och andra mikroorganismer. Täcket skyddar vinet mot syre och oxidering men ger även smak till vinet. Lagring: Denna sherry har lagrats 15 år.
Druvsammansättning
Palomino
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 1/6 2024 · Pris: 139 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Alegria Manzanilla
Provningsanteckningar
Torr, frisk, oxiderad, suveränt balanserad smak med torkade frukter, karamell, salt mineral, lakrisal, citronkaka. Fantastiskt gott och per definition nyanserat.
Årgångsinfo
Jordmån: Krithaltig lerjord, så kallad albariza. Tillverkning: Amontillado är en typ av sherry som under fatlagringen delvis förlorat sitt flor, ett skyddande jästtäcke, och därmed fått en liten oxiderad ton. Flor är ett jästtäcke som kan bildas om man inte fyller upp det fat eller den tank vinet förvaras i. Flortäcket ser ut som ett tjockt skum och består av jäst och andra mikroorganismer. Täcket skyddar vinet mot syre och oxidering men ger även smak till vinet. Lagring: Denna sherry har lagrats 15 år.
Druvsammansättning
Palomino
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 24/4 2024 · Pris: 139 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Alegria Manzanilla
Provningsanteckningar
Ljusgul i färgen. På näsan småoxiderade noter av äpplen, jäst och macadamianötter. Smaken ger en ren och fräsch upplevelse i total balans. Avslutet är vattnigt och kort så man får fylla på i gommen ofta vilket inte gör något när det är så gott. Visst, man tröttnar lite efter ett tag men då passar det bra att varva med oliver, salami och skinka. På det hela taget ett gott och funktionellt vin.
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 27/12 2016 · Pris: 59 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Collection Pedro Ximenez 12 Years
Provningsanteckningar
Brungul, oljig färg. Enorm, söt doft med inslag av Coca Cola, russin, kaffe, nötter, katrinplommon och glöggkryddor. Söt, oljigt len, totalt fyllig, komplex smak med trögflytande textur. Inslag av choklad, kaffe och oxiderade toner. Evighetslång, chokladsöt eftersmak. Matcher Snickerskakan utomordentligt väl.
Årgångsinfo
Jordart/jordmån: Krithaltig lerjord, så kallad albariza. Manuell skörd. Vinifiering: Druvklasarna soltorkades i 15 dagar. Därefter pressades druvorna och musten tillsattes vinsprit i två omgångar som höjde alkoholhalten till 18%. Lagring: Minst 12 år på ekfat
Druvsammansättning
Pedro ximénez
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 14/11 2008 · Pris: 149 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Don Guido Pedro Ximenez 20 Years
Provningsanteckningar
Brunsvart färg. Komplex, nyanserad doft med lite alkoholstick. Inslag av choklad, kaffe, russin och kola. Mycket söt, komplex, nyanserad smak med simmig textur. Inslag av choklad, vanilj, kola, russin och lite alkohol. Trots en lite störande eldighet visar vinet på god balans. Eftersmaken är evighetslång.
Årgångsinfo
Production: Grapes dried under the sun for 15 days in the drying yards. Must at high pressure in special presses, immediately fortified at 9º C. It is then decanted and filtered after the first cold treatment. Later it is fortified again until it reaches 18 º C, after which it undergoes physical-chemical ageing in the Criaderas y Soleras system for at least 20 years. Sugar content: 380 g/l.
Druvsammansättning
Pedro ximénez
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 12/12 2008 · Pris: 89 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Don Guido Pedro Ximenez 20 Years
Provningsanteckningar
Tät, gulbrun färg med svart kärna. Stor, lite alkoholig doft och smak med inslag av romrussin, mörk sirap, kaffe, tobak och soja. Mycket generöst, smakrikt och nyanserat. Svårt att matcha till desserter p.g.a. den överdådiga sötman.
Årgångsinfo
Production: Grapes dried under the sun for 15 days in the drying yards. Must at high pressure in special presses, immediately fortified at 9º C. It is then decanted and filtered after the first cold treatment. Later it is fortified again until it reaches 18 º C, after which it undergoes physical-chemical ageing in the Criaderas y Soleras system for at least 20 years. Sugar content: 380 g/l.
Druvsammansättning
Pedro ximénez
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 26/1 2008 · Pris: 89 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Don Guido Pedro Ximenez 20 Years
Provningsanteckningar
Brunsvart, jodlik färg med gul nyans. Stor doft med inslag av kakao, kaffe och hasselnöt. Mycket söt, fyllig, frisk, oljig, koncentrerad, utvecklad smak med tydligt russininslag samt choklad och kaffe i eftersmaken. Något obalanserat söt och alkoholig men ändå ett generöst vin med trevlig utveckling.
Årgångsinfo
Production: Grapes dried under the sun for 15 days in the drying yards. Must at high pressure in special presses, immediately fortified at 9º C. It is then decanted and filtered after the first cold treatment. Later it is fortified again until it reaches 18 º C, after which it undergoes physical-chemical ageing in the Criaderas y Soleras system for at least 20 years. Sugar content: 380 g/l.
Druvsammansättning
Pedro ximénez
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 21/12 2007 · Pris: 89 kr · Volym: 37,5 cl

NV Williams & Humbert Dry Sack
Provningsanteckningar
Trots att den riktiga wow-effekten uteblir får vi påstå att det här är ett gott vinbygge. Klassiska smaker i form av torkad frukt, nötter, bränt socker och pomerans tillsammans med en lätt restsötma ger ett behagligt vin att sitta och smutta på. Det finns inte så mycket mer att säga egentligen. Behöver du av någon anledning ha en enkel, halvtorr Sherry så är det här ett småmysigt alternativ.
Till flaskan >>Ursprung
Andalusien · Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO) · Williams & Humbert
Flaskinfo
Provad: 19/12 2015 · Pris: 49 kr · Volym: 37,5 cl