Lördag den 23 mars 2019

Etikettbild

2006 Château Bouscassé

Rejält utvecklat mot höstlöv, tryffel och läder. Viss burktomat och russin lurar i bakgrunden. Frukten är i det närmsta utplånad sånär som på katrinplommon och korinter. Faten är närvarande men inte direkt beska. Utvecklingen till trots är tanninerna ännu ganska påtagliga och långt ifrån mjuka. Det är svårt att inte imponeras av vinet även om det egentligen bara är halvgott.

Röda viner ·  2019-03-23 ·  119 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc
Etikettbild

2011 Királyudvar Tokaji Furmint Száraz-Dry

Ett magnifikt vin och som vi ser det perfekt utvecklat med fullt integrerad ek och intakt frukt. Här samsas rökig mineral med lätt vidbrända popcorn, citrusfrukt, mandlekubb och kamomill. Hela upplevelsen lindas in i superfrisk syra och bivaxfyllig kropp. Blint gissas det som vanligt på Loirechenin men ursprung och druva utkristalliserar sig med lite luft. Makalöst gott.

Vita, torra viner ·  2019-03-23 ·  259 kr ·  75 cl

Ursprung: Norra massivet  ·  Tokaj-Hegyalja  ·  Királyudvar

Druvsammansättning: 85% furmint och 15% hárslevelü
Mer info om årgången: Odlingsområde: Tokaj ligger i nordöstra Ungern. Druvorna till vinet Királyudvar Tokaji kommer från vingårdarna Percze, Henye, Becsek och Lapis. Jordmån: Vit vulkanisk tuff, lössjord, gul lera och kvarts. Skörd: Manuell skörd. Tillverkning/Vinifiering: Druvorna sorterades först en gång direkt vid skörd, och sedan en gång till på ett sorteringsbord. Jäsningen skedde med naturliga jäststammar på ungerska ekfat om 500 liter. Lagring: Vinet lagrades i fem månader på ungerska ekfat om 500 liter.