Provat från regionen Umbrien

Etikettbild

2022 Montefalco Rosso

Medelfyllig stram struktur med bra balans mellan tanniner, frukt och syra. Smak av mörka bär, lagerblad, körsbär, salvia och viss fatkaraktär. Ett trevligt vin som känns ungt och oförlöst. Det är gott nu men kan nog växa med några år i källaren.

Röda viner  ·  2025-09-05  ·  159 kr  ·  75 cl

Ursprung: Umbrien  ·  Montefalco (DOC)  ·  Antonelli San Marco

Druvsammansättning: 70% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Montepulciano
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2020 Montefalco Rosso Arnaldo Caprai

En härlig kompott av smaker här med lite torkad rödbärighet, jordgubbar, ekfat och torkade örter. Ganska stramt i gommen med värmande alkohol. Mycket trevligt.

Röda viner  ·  2023-10-13  ·  159 kr  ·  75 cl

Ursprung: Umbrien  ·  Montefalco (DOC)  ·  Arnaldo Caprai

Druvsammansättning: 70% sangiovese, 15% sagrantino och 15% merlot
Mer info om årgången: Jordmån: Lera och kalksten. Skörd: Druvorna plockades i september och oktober. Skördeuttaget är nio till tio ton per hektar. Tillverkning: Jäsning och skalmaceration varade 10-15 dagar med överpumpning av skalmassorna två gånger dagligen. Lagring: Vinet lagrades i ett år på franska ekfat, så kallade barriquer och minst fyra månader på butelj.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2020 Colle Ozio Grechetto

Ett mycket trevligt vin i fyllig, rejäl stil med gula päron, torkade örter, kryddor, bivax och grillad citron. Intressant i nyanserad stil med pigga syror som skänker fräschör. Mycket gott.

Vita, torra viner  ·  2023-01-06  ·  181 kr  ·  75 cl

Ursprung: Umbrien  ·  Umbrien (IGT)  ·  Società agricola Leonardo Bussoletti

Druvsammansättning: Grechetto
Mer info om årgången: Jordmån: Lera och kalksten. Tillverkning: Druvorna pressas försiktigt utan att avstjälkas och får sedan skalmacerera i tre timmar. Därefter jäser vinet delvis på ekfat och delvis i ståltank. Ingen tillsatt jäst används. Lagring: Vinet har lagrats cirka ett halvår på ståltank, följt av ytterligare minst ett halvår på butelj.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2015 Rubesco Lungarotti

Ett rätt tungrott vin som klockar in på 14,5 %. Viss druvtypicitet genom körsbär, mandel och grusväg men annars svårgissat i modern stil. Här finns struktur genom tanniner och syra men frukten upplevs något trött och dammig. Rejält fatat dessutom med choklad och pepparkakskryddor i massor. Inte vår stil men det kan gå hem i stugorna.

Röda viner  ·  2018-03-31  ·  99 kr  ·  75 cl

Ursprung: Umbrien  ·  Torgiano (DOC)  ·  Lungarotti

Druvsammansättning: Sangiovese och colorino
Mer info om årgången: Tillverkning/Vinifiering: Jäsning och skalmaceration i 15 dagar. Lagring: Vinet lagrades på ekfat i ett år. Vinet filtrerades lätt före buteljeringen. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska hos producenten i ytterligare ett år innan det släpptes till försäljning.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2005 Princeps

Röd, tydligt utvecklad färg med rejäl, finkornig fällning. Underbart utvecklad doft som känns mustig och kryddig. Vi får en tilltalande mörk frukt, körsbär, lakrits och mynta samt en lite gräsig örtighet. Rent och fräsch så här långt utan alltför mycket kladdig ek inblandad. Smaken är mustig och småkomplext sammansatt med avrundade tanniner i sval högst Bordeauxlik stil. Inslag av syrliga körsbär, mörk choklad, kaffe och läder för dock tankarna åter till Italien. På det hela taget ett härligt utvecklat vin med bra frukt och riktigt stabil struktur. Vinet känns ärligt och okonstlat vilket vi uppskattar.

Röda viner  ·  2012-10-19  ·  159 kr  ·  75 cl

Ursprung: Umbrien  ·  Umbrien (IGT)  ·  Castello delle Regine

Druvsammansättning: 60% cabernet sauvignon, 20% sangiovese och 20% merlot
Mer info om årgången: Jordmån: Sand- och lerjord. Skörd: Manuell, i slutet av september och början av oktober. Tillverkning/ Vinifiering: Druvorna pressades. Därefter jäsning och skalmaceration i 14-20 dagar. Lagring: Ett år och två månader på ett och två år gamla franska ekfat från Allier.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2004 Villa Fidelia Rosso

Röd, tät färg. En fruktig, nyanserad, komplex, animalisk doft möter näsan. Inslag av mörk choklad, syltade bär, tomatpuré, rostad ek, körsbär, romrussin, svarta vinbär, nötter, lakritskonfekt, stall, vanilj och mint. Stor, mycket frisk, kryddig, nyanserad, komplex smak med liten alkoholeldighet. Inslag av rostad ek, bitter mörk choklad, kaffe, hallon, vanilj och stearinljus. Minutlång, ekbetonad eftersmak. Nära nog ett stort vin gjort i modern, ekig, koncentrerad stil. Fantastisk nu men kan vinna på några års lagring för att integrera den ganska pikanta ektonen.

Röda viner  ·  2008-11-29  ·  245 kr  ·  75 cl

Ursprung: Umbrien  ·  Umbrien (IGT)  ·  Sportoletti

Druvsammansättning: Merlot, cabernet sauvignon och cabernet franc
Mer info om årgången: Production area: Assisi, Spello. Area of vineyard: 6.00 hectares. Altitude of vineyard: 400m above sea level. Soil type: medium consistency, fairly sandy, shallow soil containing highly porous and permeable skeletal deriving from the weathering of the marine sandstone of the mother rock. Training system: Spur Pruned cordon. Vines per hectare: 6.000. Production per hectare: 5.5 t. Yield in wine: 60%. Average age of the vines: 15 years. Harvesting period: Merlot: firts days of September; Cabernet: second ten days of September. Vinification system and alcoholic fermentation: 15-20 days maceration on the skins in stainless steel with temperature-controlled fermentation and regular pump-overs. Malolactic fermentation: carried out to 100%. Refining method: for about 12 months in French oak casks of 225 liters. After bottling the wines is further matured for 12 months beforer release. Winemaker: Riccardo Cotarella.
(0.0 / 5, 0 röster)