Söndag den 14 juli 2019

Etikettbild

2016 Dolcetto d'Alba Cascina Disa - Elio Sandri

Härligt tjurig och kärv med sura, mörka bär, våta stenar, färska örter och aska. Fina tanniner och friska syror bär upp. Gott och lite lagom komplext/enkelt.

Röda viner  ·  2019-07-14  ·  146 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Dolcetto d'Alba (DOC)  ·  Cascina Disa - Elio Sandri

Druvsammansättning: Dolcetto
Etikettbild

2014 Niepoort Conciso

Saftig, smått utvecklad smak med körsbär, hallon, blåbär i mjölk, vitpeppar och läder. Känslan ger ett lätt vin med naturlig känsla och personlig touch. Trots det lätta anslaget finns en stabil struktur som backar upp. Så här ser vi gärna vår Baga från Dão. Och gärna från vår favoritproducent.

Röda viner  ·  2019-07-14  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Beiras  ·  Dão (DOC)  ·  Niepoort

Druvsammansättning: Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)
Mer info om årgången: This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.