Senast provat från appellationen Dão (DOC)


...

2016 Niepoort Conciso

Provningsanteckningar

Utvecklad, brettig, frukttät, mjuk och frisk. Härligt personlig med bär i mjölk som påminner om Bojo men som ändå uppvisar lite mer kraftfull frukt. Bra längd med intressanta nyanser. Ett fantastiskt bra vin.

Årgångsinfo

Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.

Druvsammansättning

Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.

Till flaskan >>

Ursprung

Beiras · Dão (DOC) · Niepoort

Flaskinfo

Provad: 14/1 2022 · Pris: 219 kr · Volym: 75 cl


...

2016 Niepoort Conciso

Provningsanteckningar

En fullkomligt magisk flaska av detta vin. Initialt stalligt och kalkigt med mörkbäriga inslag. Efter luft mer rödbärigt med mjölkiga toner som följs upp av syrliga, hårda karameller, blåbär, viol och mynta. Torrt och fint i läskande, fräsch stil. Fantastiskt gott och välgjort från favoritproducenten.

Årgångsinfo

Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.

Druvsammansättning

Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.

Till flaskan >>

Ursprung

Beiras · Dão (DOC) · Niepoort

Flaskinfo

Provad: 1/10 2021 · Pris: 219 kr · Volym: 75 cl


...

2016 Niepoort Conciso

Provningsanteckningar

Ett underbart vin, lite mindre utvecklat och med ett uns stöddigare tanninstruktur än vad vi har vant oss vid. På det hela taget trots allt ett ganska mjukt, piggt och egensinnigt vin i lätt, saftig, småfunkig stil. Mjölkiga jordgubbar och andra röda bär, vitpeppar och läder. Underbart läskande och välgjort.

Årgångsinfo

Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.

Druvsammansättning

Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.

Till flaskan >>

Ursprung

Beiras · Dão (DOC) · Niepoort

Flaskinfo

Provad: 31/12 2020 · Pris: 219 kr · Volym: 75 cl


...

2014 Niepoort Conciso

Provningsanteckningar

Mjuk, pigg, egensinnig i lätt, saftig, småfunkig stil. Mjölkiga jordgubbar och andra röda bär, vitpeppar och läder. Underbart läskande och endast minimalt utvecklat.

Årgångsinfo

This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.

Druvsammansättning

Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)

Till flaskan >>

Ursprung

Beiras · Dão (DOC) · Niepoort

Flaskinfo

Provad: 17/10 2020 · Pris: 219 kr · Volym: 75 cl


...

2014 Niepoort Conciso

Provningsanteckningar

Saftig, smått utvecklad smak med körsbär, hallon, blåbär i mjölk, vitpeppar och läder. Känslan ger ett lätt vin med naturlig känsla och personlig touch. Trots det lätta anslaget finns en stabil struktur som backar upp. Så här ser vi gärna vår Baga från Dão. Och gärna från vår favoritproducent.

Årgångsinfo

This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.

Druvsammansättning

Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)

Till flaskan >>

Ursprung

Beiras · Dão (DOC) · Niepoort

Flaskinfo

Provad: 14/7 2019 · Pris: 219 kr · Volym: 75 cl