Senast provat från appellationen Dão (DOC)

2016 Niepoort Conciso
Provningsanteckningar
Utvecklad, brettig, frukttät, mjuk och frisk. Härligt personlig med bär i mjölk som påminner om Bojo men som ändå uppvisar lite mer kraftfull frukt. Bra längd med intressanta nyanser. Ett fantastiskt bra vin.
Årgångsinfo
Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.
Druvsammansättning
Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.
Till flaskan >>
2016 Niepoort Conciso
Provningsanteckningar
En fullkomligt magisk flaska av detta vin. Initialt stalligt och kalkigt med mörkbäriga inslag. Efter luft mer rödbärigt med mjölkiga toner som följs upp av syrliga, hårda karameller, blåbär, viol och mynta. Torrt och fint i läskande, fräsch stil. Fantastiskt gott och välgjort från favoritproducenten.
Årgångsinfo
Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.
Druvsammansättning
Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.
Till flaskan >>
2016 Niepoort Conciso
Provningsanteckningar
Ett underbart vin, lite mindre utvecklat och med ett uns stöddigare tanninstruktur än vad vi har vant oss vid. På det hela taget trots allt ett ganska mjukt, piggt och egensinnigt vin i lätt, saftig, småfunkig stil. Mjölkiga jordgubbar och andra röda bär, vitpeppar och läder. Underbart läskande och välgjort.
Årgångsinfo
Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.
Druvsammansättning
Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.
Till flaskan >>
2014 Niepoort Conciso
Provningsanteckningar
Mjuk, pigg, egensinnig i lätt, saftig, småfunkig stil. Mjölkiga jordgubbar och andra röda bär, vitpeppar och läder. Underbart läskande och endast minimalt utvecklat.
Årgångsinfo
This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.
Druvsammansättning
Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)
Till flaskan >>
2014 Niepoort Conciso
Provningsanteckningar
Saftig, smått utvecklad smak med körsbär, hallon, blåbär i mjölk, vitpeppar och läder. Känslan ger ett lätt vin med naturlig känsla och personlig touch. Trots det lätta anslaget finns en stabil struktur som backar upp. Så här ser vi gärna vår Baga från Dão. Och gärna från vår favoritproducent.
Årgångsinfo
This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.
Druvsammansättning
Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)
Till flaskan >>