Provat från appellationen Dão (DOC)

Etikettbild

2016 Niepoort Conciso

Utvecklad, brettig, frukttät, mjuk och frisk. Härligt personlig med bär i mjölk som påminner om Bojo men som ändå uppvisar lite mer kraftfull frukt. Bra längd med intressanta nyanser. Ett fantastiskt bra vin.

Röda viner  ·  2022-01-14  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Beiras  ·  Dão (DOC)  ·  Niepoort

Druvsammansättning: Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.
Mer info om årgången: Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2016 Niepoort Conciso

En fullkomligt magisk flaska av detta vin. Initialt stalligt och kalkigt med mörkbäriga inslag. Efter luft mer rödbärigt med mjölkiga toner som följs upp av syrliga, hårda karameller, blåbär, viol och mynta. Torrt och fint i läskande, fräsch stil. Fantastiskt gott och välgjort från favoritproducenten.

Röda viner  ·  2021-10-01  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Beiras  ·  Dão (DOC)  ·  Niepoort

Druvsammansättning: Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.
Mer info om årgången: Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2016 Niepoort Conciso

Ett underbart vin, lite mindre utvecklat och med ett uns stöddigare tanninstruktur än vad vi har vant oss vid. På det hela taget trots allt ett ganska mjukt, piggt och egensinnigt vin i lätt, saftig, småfunkig stil. Mjölkiga jordgubbar och andra röda bär, vitpeppar och läder. Underbart läskande och välgjort.

Röda viner  ·  2020-12-31  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Beiras  ·  Dão (DOC)  ·  Niepoort

Druvsammansättning: Baga 40%, Jaen 30%, övriga 30%.
Mer info om årgången: Druvor från mycket gamla vingårdar i Dão, vinstockarna är 80-100 år och växer på granitjord i en östsluttning av Serra da Estrela. Druvorna jäser med 50% stjälkar i lagares, följt av mognadslagring på stora gamla 2500 L fat i 20 månader.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2014 Niepoort Conciso

Mjuk, pigg, egensinnig i lätt, saftig, småfunkig stil. Mjölkiga jordgubbar och andra röda bär, vitpeppar och läder. Underbart läskande och endast minimalt utvecklat.

Röda viner  ·  2020-10-17  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Beiras  ·  Dão (DOC)  ·  Niepoort

Druvsammansättning: Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)
Mer info om årgången: This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2014 Niepoort Conciso

Saftig, smått utvecklad smak med körsbär, hallon, blåbär i mjölk, vitpeppar och läder. Känslan ger ett lätt vin med naturlig känsla och personlig touch. Trots det lätta anslaget finns en stabil struktur som backar upp. Så här ser vi gärna vår Baga från Dão. Och gärna från vår favoritproducent.

Röda viner  ·  2019-07-14  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Beiras  ·  Dão (DOC)  ·  Niepoort

Druvsammansättning: Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)
Mer info om årgången: This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.
(0.0 / 5, 0 röster)