Torsdag den 16 juli 2020

Etikettbild

2014 Barolo del Comune di Serralunga d’Alba

Säregen smak där stalltoner slår igenom initialt. Vinet visar återhållsamma nebbiolo- och Barolonyanser genom viol, lakrits, lacknafta, rosor, ädelträ och jordgubbskompott. Otroligt egensinnigt och gott framförallt efter rejäl luftning men en får vara beredd på ansenliga mängder animaliskt. Tätt och välstoppat med fortsatt lagringspotential.

Röda viner ·  2020-07-16 ·  285 kr ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Barolo (DOCG)  ·  Ferdinando Principiano

Druvsammansättning: Nebbiolo
Mer info om årgången: 100% nebbiolo från samtliga Principianos vingårdar i Boscareto, Ravera di Monforte, Baudana och Lirano. Jäst med skalen i 30 dagar och mognadslagrat på 20 till 100 hl stora botti (10-40 år gamla) i två år. Ytterligare nio månaders lagring på tank. Buteljerat i augusti 2017. Odlat helt utan kemikalier. 13% alkohol.
Etikettbild

2016 Bettenheimer weisser riesling Appenheimer Hundertgulden

Druvigt och mineraliskt med djup tropisk frukighet och honung. Bra koncentration och längd. Rent och snyggt. Nutid och framtid. Mycket gott, speciellt efter rejäl luftning.

Vita, torra viner ·  2020-07-16 ·  199 kr ·  75 cl

Ursprung: Rheinhessen  ·  Rheinhessen  ·  Bettenheimer

Druvsammansättning: Riesling
Etikettbild

2005 Château Bouscassé Vieilles Vignes

Mogen och utvecklad, lite kokt och rotfruktig i doften med russin, korinter, katrinplommon, höstlöv och tryffel. Stor, fyllig och utvecklad smak med slösaktiga mängder frukt och ekfat sammanflätade med varandra av tidens tand. Hyggligt nedslipade tanniner men långt ifrån mjuka såklart. Rik, kraftfull frukt, fortfarande med ungdomlig fräschör bland det utvecklade. Imponerande och gott. Återköp är helt uteslutet.

Röda viner ·  2020-07-16 ·  229 kr ·  75 cl

Ursprung: Sud-Ouest  ·  Madiran  ·  Alain Brumont

Druvsammansättning: Tannat
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Huvudsakligen lerjordar och kalksten, med inslag av marmor. Skörd: Manuell i slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i fyra till åtta veckor. Malolaktisk jäsning på nya ekfat. Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat.