Lördag den 17 oktober 2020

Etikettbild

2017 Brouilly Vieilles Vignes Jean Claude Lapalu

En av de bästa Bojo vi kan dra oss till minnes. Skogens mognaste bär marinerade i mineral. Mums.

Röda viner  ·  2020-10-17  ·  189 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bourgogne  ·  Beaujolais Nouveau  ·  Jean Claude Lapalu

Druvsammansättning: Gamay
Etikettbild

2016 Contadino Etna Rosso

Nypon och rosor. Solkyssta örter och kvisttomater. Rökig mineral och skarpa röda bär. Coca-Cola. Finns en hel del funk att lufta loss; men visst är det ett häftigt vin om man gillar det otämjda. Och det gör vi.

Röda viner  ·  2020-10-17  ·  223 kr  ·  75 cl

Ursprung: Sicilien  ·  Etna (DOC)  ·  Frank Cornelissen

Druvsammansättning: 85% nerello mascalese samt 15% nerello capuccio, minella nera, alicante bouschet och minella bianco.
Mer info om årgången: 85% nerello mascalese samt 15% nerello capuccio, minella nera, alicante bouschet och minella bianco.
Etikettbild

2014 Niepoort Conciso

Mjuk, pigg, egensinnig i lätt, saftig, småfunkig stil. Mjölkiga jordgubbar och andra röda bär, vitpeppar och läder. Underbart läskande och endast minimalt utvecklat.

Röda viner  ·  2020-10-17  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Beiras  ·  Dão (DOC)  ·  Niepoort

Druvsammansättning: Baga (40%), Jaen (30%), others (30%)
Mer info om årgången: This centenarian vineyard, planted in granite soil and facing east on the slopes of Serra da Estrela, has mixed varieties where Baga and Jaen are predominant. SOIL TYPE: Granite. AVERAGE VINE AGE: 80 and over 100 years. VINES PER HA: 4500. PRUNING METHOD: Gobelet. ALT. FROM SEA LEVEL: 600. HARVEST PERIOD: September 2014. HARVEST METHOD: Hand picked. MALOLACTIC: Barrel. FERMENTATION: Lagar (wine press) with 50% of stem. BOTTLED: June 2016. AGEING: 20 months in a 2500L old barrel. DRY EXTRACT: 23.2. RESIDUAL SUGAR (G/DM3): 0.5. ALCOHOL (%): 12. PH: 3.74. TOTAL ACIDITY (G/DM3): 4.76. VOLATILE ACIDITY (G/DM3): 0.69. FREE SO2 AT BOTTLING (MG/DM3): 15. TOTAL SO2 (MG/DM3): 54. VOLUMIC MASS (G/CM3): 1.