Senast provat från producenten Colombera & Garella

Etikettbild

2017 Colombera & Garella Vispavola Vino Rosso

Körsbär, lingon och höstlöv på våt asfalt för tankarna mot Bojo, men det är Vespolina från 2017 i glaset. Peppriga tanniner bjuder på lagomt motstånd. Riktigt gott till charkbrickan och fortfarande på rätt sida av mognadsfasen.

Röda viner  ·  2023-11-10  ·  135 kr  ·  75 cl

Ursprung: Italien  ·  Italien  ·  Colombera & Garella

Druvsammansättning: 100 % Vespolina
Etikettbild

2015 Colombera & Garella Lessona

Lent och fint nu med avrundat på de flesta håll; syra, tanniner, frukt. Svartat i bakgrunden genom vulkanisk mineral, rostad ek och svartpeppar. I fronten rödbärigt med lila inslag och en alldeles suverän nebbioloparfym och tryffelaromatik. Lite värme i det långa avslutet som sig bör men överlag fantastiskt gott, balanserat och smakrikt. Väl värt att vänta på och känns helt klart drickklart nu.

Röda viner  ·  2022-11-11  ·  255 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Lessona (DOC)  ·  Colombera & Garella

Druvsammansättning: 100% nebbiolo
Mer info om årgången: Jäst med naturlig jäst i cementtank och lagrat 2 år på 3-5 år gamla 500-liters ekfat i 2 år. Buteljerat juni 2018. 13% alkohol.
Etikettbild

2015 Colombera & Garella Bramaterra

Magisk näsa med kryddor, parfymer, blomster och röda bär i en harmonisk enhet. I gommen lätt, bärigt och hyfsat mjukt om än syradrivet och visst tanninpåslag. Viss utveckling anas genom torkad frukt och läder men utan tvekan vitalt och redo för många fler år i källaren. Egentligen ingen större förändring sedan vi drack vinet för två år sedan. Dricks bra nu.

Röda viner  ·  2021-08-27  ·  245 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Bramaterra (DOC)  ·  Colombera & Garella

Druvsammansättning: 80% nebbiolo, 10% vespolina & 10% croatina från 60-åriga stockar vid Cascina Cottignano
Mer info om årgången: Jäst med naturlig jäst i stål- och cementtank och lagrat 2 år i ett 17 år gammalt 6000-liter stort ekfat (botti). Buteljerat juni 2018. 13% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: Nej.
Etikettbild

2017 Colombera & Garella Vispavola Vino Rosso

Körsbär, grus och mineralsälta. Lite dammig känsla drar ner helhetsintrycket. Bra tanninbett fortfarande men frukten svajar lite. Mörkbärigt med violpastiller, örtmintighet och saltlakritssötma. Ett enkelt, läskande vin som passar kanonbra till pizzan men inget att analysera sönder eller förundras över.

Röda viner  ·  2021-05-21  ·  135 kr  ·  75 cl

Ursprung: Italien  ·  Italien  ·  Colombera & Garella

Druvsammansättning: 100 % Vespolina
Etikettbild

2016 Colombera & Garella Coste della Sesia

Stramt och elegant med snygg, sval nebbiolofrukt. Tanniner som känns men inte bränns. Syrligt, parfymerat, blommigt, bärigt och en lila känsla. Trots visst behov av avrundning och uppmjukning är vinet ganska lätt och lekande. Komplexiteten sitter i nuläget i strukturen och vi hade önskat längre lagring för full pott vad gäller nyansrikedom. Ett mycket gott och stabilt vin som säkert kan ligga 15 år utan att säcka ihop.

Röda viner  ·  2020-08-16  ·  155 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Coste della Sesia (DOC)  ·  Colombera & Garella

Druvsammansättning: 70% nebbiolo, 15% vespolina & 15% croatina
Mer info om årgången: Jäst med naturlig jäst i ståltank och lagrat 12 månader på 3-5 år gamla ekfat (225-500 liter). Buteljerat i juni 2018. 12,5% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: 2 tim.
Etikettbild

2015 Colombera & Garella Bramaterra

Småsträvt och mycket friskt men smaken är vidöppen så vi ser inga problem med att dricka redan nu. Många druv- och ursprungstypiska associationer såklart genom nypon, rosor, körsbär, målarfärg, apelsin. Riktigt gott med en liten värmande ton i eftersmaken.

Röda viner  ·  2019-10-07  ·  245 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Bramaterra (DOC)  ·  Colombera & Garella

Druvsammansättning: 80% nebbiolo, 10% vespolina & 10% croatina från 60-åriga stockar vid Cascina Cottignano
Mer info om årgången: Jäst med naturlig jäst i stål- och cementtank och lagrat 2 år i ett 17 år gammalt 6000-liter stort ekfat (botti). Buteljerat juni 2018. 13% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: Nej.
Etikettbild

2016 Colombera & Garella Coste della Sesia

En ren och fräsch upplevelse där druvor och framförallt ursprung får tala fritt. Syrligt och småsträvt i munnen med körsbär, tjärpastiller, nypon och örter. Det finns en härlig mineralsälta i eftersmaken vilket förhöjer drickglädjen. Kanske inte ett stort vin, åtminstone inte ännu, men tveklös väldigt gott och välgjort. Transparent och ärligt. Nästa flaska får ligga några år.

Röda viner  ·  2019-02-05  ·  155 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Coste della Sesia (DOC)  ·  Colombera & Garella

Druvsammansättning: 70% nebbiolo, 15% vespolina & 15% croatina
Mer info om årgången: Jäst med naturlig jäst i ståltank och lagrat 12 månader på 3-5 år gamla ekfat (225-500 liter). Buteljerat i juni 2018. 12,5% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: 2 tim.