Provat från appellationen Tyskland

Etikettbild

NV Bio Riesling

Rejält söt smak med enkla nyanser av gula och gröna frukter. Helt okej syra håller ihop helheten något.

Mousserande viner  ·  2023-09-15  ·  99 kr  ·  75 cl

Ursprung: Tyskland  ·  Tyskland  ·  United Drinks Europe BV

Druvsammansättning: Riesling
Mer info om årgången: Jordmån: Sandsten och kalksten. Tillverkning: Detta vin är gjort enligt tankmetoden, också känd som cuve close, charmatmetoden eller i Italien som autoclave. Tankmetoden innebär att den kolsyregivande jäsningen sker i en trycktank. Basvinet jäste vid låg temperatur.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2018 Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut

Ett snabbt återseende av detta fina vin och intrycken består; fantastiskt läskande och gott med smultron, jordgubbar och granatäpplen i fronten, snyggt uppbackat av lite brödigt, chokladigt och mariekexigt. Syrorna är strama och moussen härlig. Ett riktigt gott vin.

Mousserande viner  ·  2022-05-14  ·  249 kr  ·  75 cl

Ursprung: Tyskland  ·  Tyskland  ·  Weingut Franz Keller

Druvsammansättning: 80% pinot noir och 20% pinot blanc
Mer info om årgången: Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning: En deutscher sekt tillverkas enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 3 gram socker per liter. 30 procent av basvinet har jäst på gamla ekfat. Lagring: Detta vin degorgerades i juni 2021.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2018 Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut

Fantastiskt läskande och gott med smultron, jordgubbar och granatäpplen i fronten, snyggt uppbackat av lite brödigt, chokladigt och mariekexigt. Syrorna är strama och moussen härlig. Ett riktigt gott vin som kanske trots allt inte lever upp till den saftiga prislappen.

Mousserande viner  ·  2022-04-08  ·  249 kr  ·  75 cl

Ursprung: Tyskland  ·  Tyskland  ·  Weingut Franz Keller

Druvsammansättning: 80% pinot noir och 20% pinot blanc
Mer info om årgången: Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning: En deutscher sekt tillverkas enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 3 gram socker per liter. 30 procent av basvinet har jäst på gamla ekfat. Lagring: Detta vin degorgerades i juni 2021.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2016 Riesling Orange

Ett finstämt vin i ren och snygg still där vi hade kunna önska oss lite mer substans och nyansrikedom. Vi bjuds på en småkryddig smak med gula plommon, clementiner och mineral. Tanniner skojar till det lite i munnen men på det hela taget är alldeles för anonymt och nära nog trist. What's the message?

Orangeviner  ·  2019-11-16  ·  299 kr  ·  75 cl

Ursprung: Tyskland  ·  Tyskland  ·  Sybille Kuntz

Druvsammansättning: Riesling
Mer info om årgången: Vinifikation: Druvorna handskördas och avstjälkas därefter startar alkoholjäningen spontant. Vinet ligget på öppna fat och genomgår 6-8 veckors skalmaceration. Lagring: Vinet lagras 6 månader på ekfat. Vol %: 11,5 %. Syra: 5,4 g/l. Socker: 0,2 g/l. Svavel: Vinet innehåller inget tillsatt svavel, 18 mg/ l naturligt. Certifiering: Ekocert & Demeter. Klarningsmedel: Nej. Filtrering: Nej. Naturlig jäst: Ja. Sybille Kuntz Orange Mosel-Riesling gjordes första gången 2015 som en önskan från TM Kvalitetsviner. Vinet blev ett lyckat projekt och därför har Sybille Kuntz valt att fortsätta producera vinet.
(0.0 / 5, 0 röster)