Provat från appellationen Graves

Etikettbild

2019 Château de Vimont Perin de Naudine

Utvecklad, komplex smak med rostade toner, karameller, tropiska, gula frukter (kanske till och med inklusive banan), ylle, rökig mineral och örter. Fylligt och kraftfullt i gommen med lång eftersmak.

Vita, torra viner  ·  2024-07-05  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Château de Vimont

(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2019 Château de Vimont Perin de Naudine

Elegant och lyxigt med injobbad ek, citrussyrlig frukt och pepprig mineral. En len, genomarbetad smak utan knepigheter med både lekfull godisaktighet och seriöst ekhanterad tropikfrukt. Ett mycket stadigt vin.

Vita, torra viner  ·  2023-04-01  ·  219 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Château de Vimont

(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2019 Château Larouy Graves Blanc

Fruktigt med ekig känsla. Vanilj, mineral, diffust gula frukter, bivax och vingummi. Ett okej, inte helt rent vin lite ur fokus.

Vita, torra viner  ·  2023-01-26  ·  61 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Chateau Larouy

(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2010 Château de Cérons

Vi gillar verkligen när Bordeaux är så här sval och mineralisk med eken endast förnimbar i bakgrunden. Blyertspenna och svarta vinbär. Inga ålderstecken ännu. Bravo till det mesta i köttväg på grillen.

Röda viner  ·  2021-05-20  ·  186 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Château de Cérons

Druvsammansättning: 55% cabernet sauvignon och 45% merlot
Mer info om årgången: Druvorna till detta slotts förstavin plockades för hand och musten förflyttades med hjälp av gravitation över till små temperaturkontrollerade ståltankar. Efter jäsning och malolaktisk jäsning har vinet lagrats på ekfat, varav 20 procent var nya. Det går bra att dricka nu, men för den som orkar vänta finns det mycket komplexa och finstämda smaker som kommer fram om några år.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2010 Château de Landiras

De lite enklare Bordeauxerna från 2010 börjar drickas fint nu och Château Landiras är inget undantag. Munkänslan är sval och medelfyllig i elegant, klassisk stil. Det är de förväntade nyanserna av cassis, rostat kaffe, mörk choklad, krämiga plommon och nyhyvlad ekplanka. Tryggt, riktigt gott och matvänligt.

Röda viner  ·  2019-09-14  ·  148 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Michel Pelissié

Druvsammansättning: 75 % merlot, 25 % cabernet sauvignon
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2010 Château de Cérons

Cérons Cabernet-dominerade vin levererar lätt och sval frukt med svarta vinbär, röda Ferrari-bilar och smågrusiga tanniner. Ingen panik här, det är friskt och fräscht i många år till om man önskar vänta. Ett praktexempel på klassisk BDX som vi vill ha den.

Röda viner  ·  2019-06-10  ·  186 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Château de Cérons

Druvsammansättning: 55% cabernet sauvignon och 45% merlot
Mer info om årgången: Druvorna till detta slotts förstavin plockades för hand och musten förflyttades med hjälp av gravitation över till små temperaturkontrollerade ståltankar. Efter jäsning och malolaktisk jäsning har vinet lagrats på ekfat, varav 20 procent var nya. Det går bra att dricka nu, men för den som orkar vänta finns det mycket komplexa och finstämda smaker som kommer fram om några år.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2010 Château de Landiras

En flaska varje sommar har det blivit av det här vinet de senaste tre åren. Drick på den unga rena frukten eller spara längre för mer komplexitet har vårt slutomdöme varit. Det finns ingen anledning att ändra uppfattning även om den lätta, skinande, blommiga frukten så sakteliga har börjat nå nästa fas i utvecklingen. Jordiga, höstlöviga och undervegetativa komponenter har börjat leta sig in i det saftiga, bäriga. Trots allt fortfarande riktigt piggt och fräscht utan direkt antydan till dalande formkurva. Bordeaux oavsett appellationsnivå i bra årgångar om sagt var!

Röda viner  ·  2018-05-25  ·  148 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Michel Pelissié

Druvsammansättning: 75 % merlot, 25 % cabernet sauvignon
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2010 Château de Landiras

Här får vi det trygga, stabila och odramatiska i vinform. Det är klassiskt och matvänligt. En snygg stenighet ger ett svalt och stramt anslag. Lite tobak och rostad ek bidrar med tertiäraromer som aldrig går över styr. Frukten är slank och blå, lite svarta vinbär kan urskiljas. Lite stall kan också skönjas men i övrigt är det rent och prydligt. Inte särskilt mycket Merlotkola. Ett gott och användbart vin som säkert tål några år till i källaren, om så önskas.

Röda viner  ·  2017-06-12  ·  148 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Michel Pelissié

Druvsammansättning: 75 % merlot, 25 % cabernet sauvignon
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2010 Château de Landiras

Juiceig, läcker känsla med nära nog violblommighet mitt i det svart vinbäriga och plommoniga. Otroligt mjuka och drickbara tanniner med en fin syra som stadgar upp och förlänger smakupplevelsen. Finstämda kaffe- och chokladtoner från eken förgyller och skänker komplexitet men inget snack om att frukten står i centrum här. Ingen idé att vänta längre på det här vinet med tanke på den fina drickbarhet som finns redan nu. Suveränt gott.

Röda viner  ·  2016-08-06  ·  148 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Michel Pelissié

Druvsammansättning: 75 % merlot, 25 % cabernet sauvignon
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2000 Château du Mayne Rouge

Klassisk Bordeauxnäsa med inslag av svarta vinbär, ceder, kaffe och rostat fat. Frisk, fruktig, mjuk smak med avrundade tanniner och inslag av svarta vinbär, ceder, kaffe, choklad. Utmärkt utveckling och viss komplexitet.

Röda viner  ·  2007-12-31  ·  142 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Château de Cérons

Druvsammansättning: 85% cabernet sauvignon, 10% merlot, 5% cabernet franc
Mer info om årgången: På Château du Mayne är man alltid sist med att skörda de röda druvorna. Skörden sker oftast i oktober men kan skjutas så sent som till i november. Selekteringen av druvor är lika noggrann som för Château du Mayne Blanc och alla druvor plockas för hand. Själva druvan skiljs från blad och stjälkar och bara den rena druvan pressas. Druvorna macererar (urlakar) i ståltank tre dagar innan jäsningen påbörjas för att ge vinet rikedom och arom. Druvorna fraktas snabbt till vinpressarna i källaren, där de pressas sakta över natten under 8 timmar. Anledningen till den långsamma pressningen är att man vill undvika bismaker. I pressningsskedet använder man både luftpress och hydraulisk press. Druvjuicen temperaturkontrolleras. Jäsningen sker i ståltank i en temperatur mellan 20 och 30 grader Celsius i 25 dagar, hela tiden tillsammans med druvskalen. Efter att jäsningen är klar stabiliseras vinet i ståltank och blandningen av de olika druvsorterna sker 14 månader efter skörd. Buteljering sker efter 24 månader. Från årgång 2000 har 5% av vinet kontakt med nya ekfat under 12 månader. Vinets komplexitet och finess kommer från druvan samt den långsamma jäsningsprocessen. Skördeuttag: 45 hl/ha.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

2000 Château du Mayne Rouge

Röd färg med tegelkant. Stor, välintegrerad doft med viss utveckling och inslag av paprika, gräs, vitpeppar, rostat fat, sötmogen frukt och ceder. Mjuk, medelfyllig, frisk, utvecklad, elegant, fruktig smak med perfekt balans och inslag av fat, gräs och ceder. Ett intressant och typiskt vin i medellång, lätt stil med lagom mognad. Färdigt att dricka nu.

Röda viner  ·  2007-08-10  ·  142 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Château de Cérons

Druvsammansättning: 85% cabernet sauvignon, 10% merlot, 5% cabernet franc
Mer info om årgången: På Château du Mayne är man alltid sist med att skörda de röda druvorna. Skörden sker oftast i oktober men kan skjutas så sent som till i november. Selekteringen av druvor är lika noggrann som för Château du Mayne Blanc och alla druvor plockas för hand. Själva druvan skiljs från blad och stjälkar och bara den rena druvan pressas. Druvorna macererar (urlakar) i ståltank tre dagar innan jäsningen påbörjas för att ge vinet rikedom och arom. Druvorna fraktas snabbt till vinpressarna i källaren, där de pressas sakta över natten under 8 timmar. Anledningen till den långsamma pressningen är att man vill undvika bismaker. I pressningsskedet använder man både luftpress och hydraulisk press. Druvjuicen temperaturkontrolleras. Jäsningen sker i ståltank i en temperatur mellan 20 och 30 grader Celsius i 25 dagar, hela tiden tillsammans med druvskalen. Efter att jäsningen är klar stabiliseras vinet i ståltank och blandningen av de olika druvsorterna sker 14 månader efter skörd. Buteljering sker efter 24 månader. Från årgång 2000 har 5% av vinet kontakt med nya ekfat under 12 månader. Vinets komplexitet och finess kommer från druvan samt den långsamma jäsningsprocessen. Skördeuttag: 45 hl/ha.
(0.0 / 5, 0 röster)
Etikettbild

1999 Château du Mayne Blanc

Äppeljuicefärg. Stor, komplex, utvecklad doft med inslag av gummi, hö, mogna äpplen, mandelmassa och mineral. Stor, mycket frisk, mycket torr, utvecklad, medelfyllig smak med inslag av vingummi, mogna äpplen, citrus och mineral. Härlig utveckling med syran i behåll, dock något nyansfattig och okoncentrerad.

Vita, torra viner  ·  2007-07-15  ·  142 kr  ·  75 cl

Ursprung: Bordeaux  ·  Graves  ·  Château de Cérons

Druvsammansättning: 60% sauvignon blanc, 35% Sémillon, 5% Muscadelle
(0.0 / 5, 0 röster)