Senast provat från appellationen Barbera d'Asti (DOC)

Etikettbild

2019 Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore

En fruktdriven barbera med flörtiga, söta ekfatstoner. Mörka körsbär och plommon möter choklad, vanilj och några av julens kryddor. Helt klart gott om tempen hålls nere något.

Röda viner  ·  2023-12-02  ·  299 kr  ·  150 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Barbera d'Asti (DOC)  ·  MGM S.r.l.

Etikettbild

2015 Montebruna Barbera d'Asti

En ny fin årgång av vinet där det mesta är på plats för att skapa klockren drickbarhet; höga syror, avrundade tanniner, finstämd, sval frukt och en lagom dos ek. Blåa och röda bär dominerar tillsammans med en mjuk örtighet. Nyansrikt och komplext men framför allt otroligt gott att smutta på lite lätt nerkylt.

Röda viner  ·  2017-10-14  ·  169 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Barbera d'Asti (DOC)  ·  Braida di Bologna Giacomo

Druvsammansättning: Barbera
Mer info om årgången: Jordmån: Sand, lera, märgel och grovkornigt slam. Skörd: Druvorna skördades i slutet av september. Skördeuttaget var cirka 50 hektoliter per hektar. Tillverkning/Vinifiering: Jäsning och skalmaceration i två veckor på temperaturkontrollerade ståltankar. Lagring: Vinet lagrades i ett år på stora slavonska ekfat.
Etikettbild

2014 Montebruna Barbera d'Asti

En fantastiskt fin Barbera med skyhöga syror, avrundade tanniner, rejäl men finstämd frukt och en alldeles lagom dos ek. Blåbärskorgen är full och visst har det slunkit med ett och annat lingon och kanske även lite harsyra och gökört. Körsbär ger ursprung tillsammans med en svag nyans av russin och salvia. Nyansrikt, komplext men framför allt otroligt gott att smutta på lite lätt nerkylt.

Röda viner  ·  2016-11-26  ·  159 kr  ·  75 cl

Ursprung: Piemonte  ·  Barbera d'Asti (DOC)  ·  Braida di Bologna Giacomo

Druvsammansättning: Barbera
Mer info om årgången: Tillverkning/Vinifiering: Jäsning och skalmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i två veckor. Lagring: Ett år på stora ekliggare av slavonsk ek. Skörd: Druvorna skördades i slutet av september. Skördeuttaget var cirka 50 hektoliter per hektar. Odlingsområde: Området Barbera d'Asti ligger i regionen Piemonte, i nordvästra Italien. Jordmån: Sand-, märgel, silt- och lerjord.