Senast provat från producenten Gonzalez Byass

Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Jästaromatisk, nötig, havssalt smak, snyggt inbäddad i pigg apelsinsyra, munrund rödäpplig fyllighet och currylik pepprighet. Härlig, balanserad, komplex och lång eftersmak. Ett fantastiskt vin.

Starkviner ·  2025-06-01 ·  189 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

En mild version där syran står tillbaka något men där smakintesiteten är på topp. Mjuk curry, skaldjurssälta, gula äpplen, macadamianötter, näringsjästflingor (eller kanske parmesanost). Rik och nyanserad smak. En jättefin tolkning i år igen. Otroligt gott.

Starkviner ·  2024-07-03 ·  189 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

En mycket fin flaska av vinet där saltstänkta klippor möter nötter och currypudrade äpplen. Härlig fräschör och komplexitet. Ett fantastiskt gott vin.

Starkviner ·  2023-11-22 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Sältad mineral, mild nötighet och en liten currykryddighet. Friskt och balanserat med bra längd. Komplext och makalöst gott som vanligt.

Starkviner ·  2023-07-22 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Sältad mineral, mild nötighet och en liten currykryddighet. Friskt och balanserat med bra längd. Komplext och makalöst gott som vanligt.

Starkviner ·  2023-06-10 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino

Härligt friskt och saltstänkt med småoxiderat genom äppelmust och halm. Mild nötighet och lite grönskimrande frukt kompletterar. I vanlig ordning mycket gott och välgjort.

Starkviner ·  2023-04-29 ·  74 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Druvsammansättning: Palomino
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Favorit i repris. Mineralsältad smak med macadamianötter, gula äpplen, pomerans, ingefära, currypuder, jäst och dagsfärsk blåstång. Otroligt gott som vanligt och årgången (2022) upplevs kraftfullare och mer välmatad än någonsin. Fin längd och finessrikt överlag.

Starkviner ·  2022-11-25 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Mineralsältad smak med macadamianötter, gula äpplen, pomerans, ingefära, currypuder, jäst och dagsfärsk blåstång. Otroligt gott som vanligt och årgången (2022) upplevs kraftfullare och mer välmatad än någonsin. Fin längd och finessrikt överlag.

Starkviner ·  2022-06-23 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Vilarnau Brut Nature Organic

Helt okej bubbel med det som förväntas vad gäller bubblor, syra och frukt. Inget sticker ut eller stör. Inget förvånar eller förbryllar. Det här är bara hyggligt god vuxenläsk.

Mousserande viner ·  2022-04-30 ·  99 kr ·  75 cl

Ursprung: Katalonien  ·  Cava (DO)  ·  Gonzalez Byass

Druvsammansättning: 40% macabeo, 30% xarel-lo och 30% parellada
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Fantastiskt komplext och välgjort som vanligt. Havssälta, nötighet, mineralpepprighet i skön mix med gröna äpplen och bulldeg. En porlande, ren känsla med fräschör och smakintensitet i topp.

Starkviner ·  2021-08-26 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Fantastiskt komplext och välgjort som vanligt. Havssälta, nötighet, mineralpepprighet i skön mix med gröna äpplen och bulldeg. En porlande, ren känsla med fräschör och smakintensitet i topp.

Starkviner ·  2021-06-19 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino

Ett go-to-vin när man söker det jästiga, halmoxiderade, äppliga och milt nötiga. Underbart fräscht och gott med lagom dos komplexitet.

Starkviner ·  2021-04-01 ·  64 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Druvsammansättning: Palomino
Etikettbild

NV Nectar Pedro Ximénez

Simmigt sött med knäck, choklad, fikon, sirap, russin och nötter. Otroligt gott såklart även om stilen är svåranalyserad. Ska man gnälla på något så skulle det kunna vara att vi upplever en viss obalans i alkoholen. I övrigt är vinet och vinstilen oemotståndlig, säregen och fullt rimlig.

Starkviner ·  2020-08-16 ·  90 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Havssalt, jäst, umami, curry, gula äpplen. Här är balans i intensiteten. Mjuk syra och fylligt med fullt ut integrerad alkohol. 2020 års version är vad vi kan minnas den bästa hittills. Så otroligt välgjort och gott.

Starkviner ·  2020-06-26 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Havssalt, jäst, umami, curry, gula äpplen. Här är balans i intensiteten. Mjuk syra och fylligt med fullt ut integrerad alkohol. 2020 års version är vad vi kan minnas den bästa hittills. Så otroligt välgjort och gott.

Starkviner ·  2020-06-11 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

En riktig Sherry Darling som vi återkommer till. 2018 års utgåva är möjligen lite rundare och mindre salt än tidigare. Men gott och komplext för en ringa peng.

Starkviner ·  2018-06-17 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Viña AB 12 Años Amontillado Seco

Rund, mjuk, nyanserad smak med sälta. Vanilj, arrak, noriblad, bakade äpplen, bulldeg. Sinnebilden av ett komplext vin som ändå är lätttdrucket. Otroligt gott.

Starkviner ·  2018-04-14 ·  120 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Etikettbild

NV Tio Pepe Fino

Bättre än vad vi minns den senast vi provade för tre år sedan. Enkel men typisk och god smak av äpplen, bulldeg, nötter och apelsiner. Syran känns stabil och ger vinet liv och fräschör. Mer än okej.

Starkviner ·  2018-03-17 ·  59 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Druvsammansättning: Palomino
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

2017 års tappning. Andra flaskan. Vi kan inte nog betona hur harmoniskt och munmjukt det här vinet är välkylt direkt ur flaskan. Komplext javisst men samtidigt helt naturligt gott att dricka utan omsvep. Noterandet får stanna där. Köp!

Starkviner ·  2017-07-12 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Galet gott i år igen. Här samsas hela havet med sin sälta och umami med det omkring; havtorn, kvittenfrukt och ängssyra. Det är ett myller av intryck men samtidigt en stor, harmonisk helhet som binds ihop fint av en silkeslen jästighet. Man blir poetisk av att klunka det här vinet och närmast religiös (eller generad) när man ser prislappen. Otroligt bra.

Starkviner ·  2017-06-09 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Återbesök hos den här favoriten. Vi upprepar tidigare noteringar och hoppas att fler än vi får upp ögonen för det här vinet: ett otroligt rent och primört vin med perfekt balans trots sina 15% alkohol. En frisk syra och lite oljefyllig textur lägger grunden för citruspastiller, gula äpplen, macadamianötter, sushins sjögrästillbehör, stendammig mineral och lakrisal. Så fantastiskt mycket komplexitet och personlighet för en obetydlig peng för den som gillar stilen. Polerat och mjukt utan att för den sakens skull tulla på egensinnighet och budskap. Köp! Köp flera!

Starkviner ·  2016-08-06 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Ett otroligt rent och primört vin med perfekt balans trots sina 15% alkohol. En frisk syra och lite oljefyllig textur lägger grunden för citruspastiller, gula äpplen, macadamianötter, sushins sjögrästillbehör, stendammig mineral och lakrisal. Så fantastiskt mycket komplexitet och personlighet för en obetydlig peng för den som gillar stilen. Polerat och mjukt utan att för den sakens skull tulla på egensinnighet och budskap. Köp! Köp flera!

Starkviner ·  2016-06-10 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Direktheten där land möter hav är slående. Det lantdoftande torra höet samsas med en sältad havsbris. Smaken är komplex med Läkerol-halspastiller och citronfriska syror som biter tag och ger längd. Det finns genomgående en brödighet som växelverkar med en fräsch fruktighet. Sältan finns där också. Ett fantastiskt gott och mångfacetterat vin som måste provas om man bejakar det udda i vinvärlden.

Starkviner ·  2015-09-19 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino En Rama

Våra Finokunskaper är ganska begränsade men det här måste ändå vara bland det bättre vi har testat i genren. Framförallt upplever vi en renhet och fräschör som vi kanske har saknat i lite enklare Fino. Klassiska toner av äpplen, jäst och milda nötter dominerar men också en läcker mineralsälta i avslutet. Stark rekommendation.

Starkviner ·  2015-08-28 ·  159 kr ·  75 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Mer info om årgången: Sedan 2010 produceras årligen även en mycket begränsad mängd Tio Pepe ”En Rama”, ett vin som tappas direkt från faten när flortäcket är som tjockast i april. Det som skiljer ut En Rama är att den inte filtreras eller stabiliseras utan buteljeras precis som den är. Detta ger en mycket smakrik fino att konsumera inom några månader – ett äkta ”färskvin”.
Etikettbild

NV Tio Pepe Fino

Inga direkta felaktigheter här men trots allt en ganska enkelspårig upplevelse med jäst, gröna äpplen och milda nötter. Syran upplevs som något låg vilken gör att vinet inte bjuder den fräschör som vi ser som självklar hos en god fino.

Starkviner ·  2015-08-09 ·  59 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Druvsammansättning: Palomino
Etikettbild

NV Noé Pedro Ximénez Muy Viejo

Tät, jodfärgad, brun färg. Stor, mogen, frisk, oändligt nyanserad doft med inslag av kaffe, choklad och kakao. Stor, mycket söt, enormt fyllig, nyansrik smak med inslag av mörk sirap, kaffe, kakao, russin och choklad. Ett på varje punkt nästan fulländat vin: fantastisk balans, enorm längd och elegant framtoning trots kraftfull koncentration.

Starkviner ·  2007-12-15 ·  157 kr ·  37,5 cl

Ursprung: Andalusien  ·  Jerez-Xérès-Sherry och Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda (DO)  ·  Gonzalez Byass

Druvsammansättning: Pedro ximénez
Mer info om årgången: Jordart/jordmån: Krithaltig lerjord, så kallad albariza. Manuell sköd. Efter skörd torkades druvorna utomhus i solen. Vinifiering: 20 år på ekfat enligt ett traditionellt system som kallas "solera". Druvorna till detta vin kommer från vingården Esteve.